Brasilien: Fordømmer Israels endeløse massakrer og sabotage af fred

Brasiliens præsident Lula da Silva fordømte i et tweet søndag Israels "endeløse massakrer" i Gaza, dets kollektive afstraffelse af den palæstinensiske befolkning og dets sabotage af alle forsøg på våbenhvile. Han fortsatte:

“Vi, lederne af den demokratiske verden kan ikke forblive tavse i lyset af denne endeløse massakre."

Den demokratiske verden inkluderer ikke USA og EU, der er tavse som graven og fortsætter leverancerne af våben til folkemordet.

 

Bolivia, Colombia: Israel gennemfører Holocaust i Gaza

Bolivias præsident Luis Arce udtrykte tirsdag sin solidaritet med Brasiliens præsident Lula da Silva, der svines til af terrorstaten efter han søndag erklærede, at "Israel gennemfører Holocaust i Gaza":

Jeg udtrykker min fuldstændige solidaritet med Brasiliens præsident Lula. I Gaza gennemføres et folkemord hvor tusindvis af børn, kvinder og ældre på bestialsk vis myrdes.

Colombias præsident Gustavo Petro udtalte tidligere, at Lula havde fuldstændig ret i sin sammenligning mellem terrorstatens folkemord og Holocaust.

Brasilien: Israels folkemord i Gaza = Holocaust

Brasiliens præsident Ignacio Lula da Silva sammenlignede på den Afrikanske Unions topmøde i Ethiopien søndag Israels folkemord i Gaza med Holocaust. "Det er ganske enkelt uden fortilfælde i historien", erklærede Lula. Terrorstaten har reageret ved at erklære Lula for persona-non-grata i Israel. Lidt overflødigt. Han havde nok under alle omstændigheder ikke tænkt sig at besøge terrorstaten.

AU fordømte på topmødet enstemmigt Israels folkemord i Gaza.

Brasilien: Hvad der sker i Gaza er ikke krig. Det er folkemord

Brasiliens præsident Lula da Silva karakteriserede tirsdag Israels krig mod Gaza som folkemord:

Det der sker nu i Mellemøsten er meget alvorligt. Det handler ikke længere om at diskutere, hvem der har ret, eller hvem der har uret. Problemet er, at det ikke er en krig. Det er et folkemord, der indtil nu har dræbt 2000 børn, der intet har at gøre med krigen, men er dens ofre.

 

BRICS: Optager 6 nye lande

Statsledere fra mere end 40 lande deltog i BRICS topmødet i Sydafrika. 6 af dem bliver nu formelt optaget i BRICS: Argentina, Ethiopien, Egypten, Iran, Saudi Arabien og De forenede arabiske Emirater (UAE). Koloniregimerne i nord med USA gjorde alt for at nedgøre topmødet, der repræsenterede halvdelen af jordens befolkning. Deltagerne har ikke nogen umiddelbar økonomisk fordel af at være med i BRICS, men det er et signal til koloniregimerne samlede i bl.a.

BRICS: Udvidelse af kredsen på topmøde i Sydafrika

BRICS (Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Sydafrika) holder i disse dage topmøde i Sydafrika. De repræsenterer halvdelen af jordens befolkning. BRICS er en modvægt til de vestlige koloniregimer, deres krige og økonomiske udplyndring af landene i syd. Det er ikke blot præsidenterne for de 5 økonomiske sværvægtere der deltager, men også snesevis af præsidenter fra andre lande i Afrika og Asien, der håber på at blive inviteret med i klubben. Sydafrika oplyser, at 40 andre lande har ønsket at blive optaget.

Brasilien: Ukraine, EU og USA bære lige så stort ansvar for krigen som Rusland

Brasiliens tidligere præsident Lula da Silva udtrykte torsdag holdningen i de fleste af (ikke-vestlige) verdens lande da han erklærede, at Ukraine, EU og USA bærer et lige så stort ansvar for krigen i Ukraine som Rusland. I et interview med Time fortsatte han: "Det er uansvarligt af Vesten at hædre Zelensky frem for at støtte fredsforhandlinger". "Hvis Ukraine, EU og USA i januar havde erklæret, at Ukraine ikke ville søge optagelse i NATO ville der slet ikke have været nogen krig", fortsatte han.

Argentina/Brasilien: Forskellen mellem Laissez faire og Corona bekæmpelse

Forskellen er til at føle på hvad angår Argentinas og Brasiliens måde at håndtere Corona epidemien på. I Argentina indførtes karantæne allerede i midten af marts. Kun 293 var derfor døde frem til 10. maj. "Det er muligt at komme sig over et fald i BNP, men det er ikke muligt at komme sig efter død", udtalte landets præsident Alberto Fernández. Heroverfor står nabolandet Brasilien, hvis højreradikale præsident Bolsonaro ignorerer epidemien. Med 9100 døde frem til 10. maj var dødstallet 30 gange højere end i Argentina.

Brasilien: Slår til mod undersøgende journalistisk

Regimet i Brasilien har sigtet den nordamerikanske journalist Glenn Greenwald for "cyberkriminalitet". Det var Greenwald der sammen med flere andre journalister i 2014 var med til at få Edward Snowdens historie om NSA's globale kriminelle overvågningsprogram ud til verdensoffentligheden. Et arbejder han efterfølgende fik Pulitzer prisen for. Greenwald bor i Brasilien, hvor han har oprettet den undersøgende journalistiske organisation Intercept Brazil. Den har bl.a. dokumenteret et ulovligt samarbejde mellem dommer Sérgio Moro og brasilianske anklagere.