Brasilien: Hvad der sker i Gaza er ikke krig. Det er folkemord

Brasiliens præsident Lula da Silva karakteriserede tirsdag Israels krig mod Gaza som folkemord:

Det der sker nu i Mellemøsten er meget alvorligt. Det handler ikke længere om at diskutere, hvem der har ret, eller hvem der har uret. Problemet er, at det ikke er en krig. Det er et folkemord, der indtil nu har dræbt 2000 børn, der intet har at gøre med krigen, men er dens ofre.

 

BRICS: Optager 6 nye lande

Statsledere fra mere end 40 lande deltog i BRICS topmødet i Sydafrika. 6 af dem bliver nu formelt optaget i BRICS: Argentina, Ethiopien, Egypten, Iran, Saudi Arabien og De forenede arabiske Emirater (UAE). Koloniregimerne i nord med USA gjorde alt for at nedgøre topmødet, der repræsenterede halvdelen af jordens befolkning. Deltagerne har ikke nogen umiddelbar økonomisk fordel af at være med i BRICS, men det er et signal til koloniregimerne samlede i bl.a.

BRICS: Udvidelse af kredsen på topmøde i Sydafrika

BRICS (Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Sydafrika) holder i disse dage topmøde i Sydafrika. De repræsenterer halvdelen af jordens befolkning. BRICS er en modvægt til de vestlige koloniregimer, deres krige og økonomiske udplyndring af landene i syd. Det er ikke blot præsidenterne for de 5 økonomiske sværvægtere der deltager, men også snesevis af præsidenter fra andre lande i Afrika og Asien, der håber på at blive inviteret med i klubben. Sydafrika oplyser, at 40 andre lande har ønsket at blive optaget.

Brasilien: Ukraine, EU og USA bære lige så stort ansvar for krigen som Rusland

Brasiliens tidligere præsident Lula da Silva udtrykte torsdag holdningen i de fleste af (ikke-vestlige) verdens lande da han erklærede, at Ukraine, EU og USA bærer et lige så stort ansvar for krigen i Ukraine som Rusland. I et interview med Time fortsatte han: "Det er uansvarligt af Vesten at hædre Zelensky frem for at støtte fredsforhandlinger". "Hvis Ukraine, EU og USA i januar havde erklæret, at Ukraine ikke ville søge optagelse i NATO ville der slet ikke have været nogen krig", fortsatte han.

Argentina/Brasilien: Forskellen mellem Laissez faire og Corona bekæmpelse

Forskellen er til at føle på hvad angår Argentinas og Brasiliens måde at håndtere Corona epidemien på. I Argentina indførtes karantæne allerede i midten af marts. Kun 293 var derfor døde frem til 10. maj. "Det er muligt at komme sig over et fald i BNP, men det er ikke muligt at komme sig efter død", udtalte landets præsident Alberto Fernández. Heroverfor står nabolandet Brasilien, hvis højreradikale præsident Bolsonaro ignorerer epidemien. Med 9100 døde frem til 10. maj var dødstallet 30 gange højere end i Argentina.

Brasilien: Slår til mod undersøgende journalistisk

Regimet i Brasilien har sigtet den nordamerikanske journalist Glenn Greenwald for "cyberkriminalitet". Det var Greenwald der sammen med flere andre journalister i 2014 var med til at få Edward Snowdens historie om NSA's globale kriminelle overvågningsprogram ud til verdensoffentligheden. Et arbejder han efterfølgende fik Pulitzer prisen for. Greenwald bor i Brasilien, hvor han har oprettet den undersøgende journalistiske organisation Intercept Brazil. Den har bl.a. dokumenteret et ulovligt samarbejde mellem dommer Sérgio Moro og brasilianske anklagere.

Brasilien: Bolsonaro indblandet i mordet på politikeren Marielle Franco

I marts 2018 dræbte højrefløjen Rios populære venstrefløjs politiker Marielle Franco. Halvandet år senere kunne det journalistisk undersøgende medie Jornal Nacional afsløre, at landets præsident Jair Bolsonaro kan knyttes til mordet. Få timer inden mordet mødtes morderne nemlig nær Bolsonaros bolig.

Afsløringen fik den koleriske præsident til at eksplodere.

Brasilien: Bolsonaros søn bejler til diktaturet

Den brasilianske præsident major Jair Bolsonaro er kendt for sin støtte til militærdiktaturet i landet i 1960'erne og 70'erne. Hans søn Carlos Bolsonaro gik mandag skridtet videre, da han tweetede sin foragt for demokratiet: “Omdannelsen af Brasilien vil ikke ske med den hastighed vi stræber efter ad demokratisk vej” (“The transformation Brazil wants will not happen at the speed we yearn for through democratic means”) skrev han til sine 1,3 mio. abonnenter.

Brasilien: Slut med byfornyelse. Slumkvarterer er fremtiden!

I 15 år havde Brasilien et ministerium for byer, hvis primære opgave var at forbedre levevilkårene for de snesevis af millioner brasilianere der lever i slumkvarterer. Men en af den højreradikale præsident Bolsonaros første embedshandlinger, da han blev indsat i januar var at lukke ministeriet. Ministeriet havde arbejdet med at skaffe billige boliger til beboerne i slumkvarterene. Det skete ved at lade dem overtage tomme kontorbygninger og ved at bygge millioner af nye lejligheder til garanterede lave priser.