USA forbereder atomkrig i Europa

USA har indledt produktionen af dele til jordbaserede krydsermissiler. Meddelelsen kommer få uger efter at supermagten formelt opsagde nedrustningsaftalen INF, der forbød opstillingen af mellemdistanceraketter i Europa. Det er første gang siden 1980'erne USA har igangsat produktionen af dele til nye krydsermissiler. Formelt set skal de ikke bære atomvåben, men sprænghovedet i moderne missiler kan hurtigt skiftes fra konventionelt til atomart.

USA bryder ud af INF atomaftalen 2. februar. Vejen banet for atomoprustning

USA har officielt meddelt, at det fra 2. februar ikke længere vil overholde INF aftalen fra 1987. Aftalen blev indgået mellem Sovjetunionens leder Mihail Gorbachov og USA's Ronald Reagan og satte stop for 5 års trussel om atomkrig i Europa. INF aftalen indebar forbud mod opstilling af mellemdistanceraketter (500 - 5500km) i Europa.

USA på vej til at bryde nedrustningsaftalen INF. Bremsen fjernes for atomoprustning

USA's højreradikale nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton presser på for at få USA ud af nedrustningsaftalen INF fra 1987. INF var den historiske nedrustningsaftale der blev indgået mellem USA's præsident Ronald Reagan og Sovjetunionens præsident Mikhail Gorbatjov i 87. Den satte stopper for våbenkapløbet i Europa og banede vej for den nedrustning der accelerede efter Sovjetunionens sammenbrud.