USA fordømt i FN's Sikkerhedsråd

USA blev mandag fordømt af de fleste lande med sæde i FN's Sikkerhedsråd. Det var Rusland der havde indkaldt rådet efter USA's angreb på Syrien og Iraq i fredags. Rusland konstaterede at USA's angreb var i strid med international lov og udgjorde en drastisk eskalation af den allerede sikkerhedsmæssige situation i regionen. Kinas FN ambassadør Zhang Jun konstaterede, at USA "krænker Syriens og Iraqs territoriale integritet, selvstændighed og overherredømme" ved dets angreb på de to lande.

Rusland: Udfylder det politiske tomrum USA's og EU's støtte til Israels folkemord har efterladt i Mellemøsten

USA's og EU's støtte til Israels folkemord har gjort det klart for det Globale Syd, at "Vesten" ikke har nogen civilisatorisk funktion i verden. Dette har efterladt et stort politisk spillerum, som Rusland nu er i gang med at udfylde.

Rusland: Stærk fordømmelse af Israels terror i Syrien

I en sjælden skarp udtalelse fordømte Rusland mandag Israels terrorangreb mod Damaskus' internationale lufthavn. Det russiske udenrigsministerium talskvinde Maria Zakharova betegnede Israels angreb som provokerende og farlige i lyset af Israels igangværende krig mod Palæstina. "Det er vores holdning, at denne ondskabens praksis kan få meget farlige konsekvenser. Især set i lyset af den stærkt forværrede palæstinensisk-israelske konflikt og den deraf følgende forværring i spændingerne i regionen".

BRICS: Optager 6 nye lande

Statsledere fra mere end 40 lande deltog i BRICS topmødet i Sydafrika. 6 af dem bliver nu formelt optaget i BRICS: Argentina, Ethiopien, Egypten, Iran, Saudi Arabien og De forenede arabiske Emirater (UAE). Koloniregimerne i nord med USA gjorde alt for at nedgøre topmødet, der repræsenterede halvdelen af jordens befolkning. Deltagerne har ikke nogen umiddelbar økonomisk fordel af at være med i BRICS, men det er et signal til koloniregimerne samlede i bl.a.

BRICS: Udvidelse af kredsen på topmøde i Sydafrika

BRICS (Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Sydafrika) holder i disse dage topmøde i Sydafrika. De repræsenterer halvdelen af jordens befolkning. BRICS er en modvægt til de vestlige koloniregimer, deres krige og økonomiske udplyndring af landene i syd. Det er ikke blot præsidenterne for de 5 økonomiske sværvægtere der deltager, men også snesevis af præsidenter fra andre lande i Afrika og Asien, der håber på at blive inviteret med i klubben. Sydafrika oplyser, at 40 andre lande har ønsket at blive optaget.

NATO: Forbereder 3. Verdenskrig

NATO gennemfører i næste uge "Air Defender 23" krigsøvelsen, der skal træne 3. Verdenskrig mod Rusland. I øvelsen deltager 250 fly, deriblandt F-35 jagerfly og B-1 strategiske bombefly samt 10.000 mand. Rusland har på forhånd advaret krigsalliancen mod, at ethvert angreb på Rusland vil blive besvaret med alle midler - herunder også atomare.

USA: Verdens største hangarskib til Norge til forberedelse af atomkrig mod Rusland

USA's største hangarskib Gerald R. Ford ankom onsdag til Oslo. Det er en del af en angrebsgruppe, der også består af 2 atom-undervandsbåde, 2 krydsere og en eskadre destroyere. Kommandanten for USA's 6. flåde, viceadmiral Thomas E. Ishee erklærede, at angrebsgruppen fortsætter op langs den norske kyst til Arktis for at gennemføre “freedom of navigation” operationer. En betegnelse der dækker over chikane af den internationale skibsfart.

Danmark: Det var USA der i september saboterede Nordstream 1 og 2

Den nordamerikanske journalist Seymour Hersh afslørede onsdag, at det var USA der i september sidste år gennemførte en sabotageaktion mod Nordstream 1 og 2 gasledningerne øst for Bornholm. I ly af BALTOPS flådemanøvrerne i Østersøen i juni 2022 placerede US dykkere i samarbejde med den norske marine de nødvendige C4 sprængstoffer på rørledningerne. I september overfløj et norsk P8 spionfly området og smed den sonarbøje, der efterfølgende udløste eksplosionerne.

USA: Sender 101. luftbårne division til Europa som forberedelse af krig mod Rusland

For første gang siden 2. verdenskrig har USA sendt dele af den 101. luftbårne division til Europa som forberedelse af krig mod Rusland. Det sker samtidig med NATO's øvelser af atomkrig mod Rusland og Neptun flådeøver i Adriaterhavet. Divisionens brigadegeneral John Lubas erklærede, at der ikke var tale om en øvelse, men om forberedelse til krig.

Som svar på USA's aggression gennemfører Rusland i slutningen af oktober øvelser som forberedelse til atomkrig.

FN fordømmer Vestens dobbeltmoral og Rusland annektion af det østlige Ukraine

FN fordømte torsdag Ruslands annektion af 4 regioner i det østlige Ukraine med 143 stemmer mod 5. 46 lande undlod at stemme eller var fraværende. Den vedtagne resolution kaldte Ruslands annektion for illegitim og forlangte øjeblikkelig tilbagetrækning af besættelsesstyrkerne.