USA: Verdens største hangarskib til Norge til forberedelse af atomkrig mod Rusland

USA's største hangarskib Gerald R. Ford ankom onsdag til Oslo. Det er en del af en angrebsgruppe, der også består af 2 atom-undervandsbåde, 2 krydsere og en eskadre destroyere. Kommandanten for USA's 6. flåde, viceadmiral Thomas E. Ishee erklærede, at angrebsgruppen fortsætter op langs den norske kyst til Arktis for at gennemføre “freedom of navigation” operationer. En betegnelse der dækker over chikane af den internationale skibsfart.

Danmark: Det var USA der i september saboterede Nordstream 1 og 2

Den nordamerikanske journalist Seymour Hersh afslørede onsdag, at det var USA der i september sidste år gennemførte en sabotageaktion mod Nordstream 1 og 2 gasledningerne øst for Bornholm. I ly af BALTOPS flådemanøvrerne i Østersøen i juni 2022 placerede US dykkere i samarbejde med den norske marine de nødvendige C4 sprængstoffer på rørledningerne. I september overfløj et norsk P8 spionfly området og smed den sonarbøje, der efterfølgende udløste eksplosionerne.

USA: Sender 101. luftbårne division til Europa som forberedelse af krig mod Rusland

For første gang siden 2. verdenskrig har USA sendt dele af den 101. luftbårne division til Europa som forberedelse af krig mod Rusland. Det sker samtidig med NATO's øvelser af atomkrig mod Rusland og Neptun flådeøver i Adriaterhavet. Divisionens brigadegeneral John Lubas erklærede, at der ikke var tale om en øvelse, men om forberedelse til krig.

Som svar på USA's aggression gennemfører Rusland i slutningen af oktober øvelser som forberedelse til atomkrig.

FN fordømmer Vestens dobbeltmoral og Rusland annektion af det østlige Ukraine

FN fordømte torsdag Ruslands annektion af 4 regioner i det østlige Ukraine med 143 stemmer mod 5. 46 lande undlod at stemme eller var fraværende. Den vedtagne resolution kaldte Ruslands annektion for illegitim og forlangte øjeblikkelig tilbagetrækning af besættelsesstyrkerne.

USA: Truer verden med atomar udslettelse

USA's præsident Biden truede torsdag i en tale til billionær støtter af det "Demokratiske Parti" med atomar udslettelse af verden, hvis Rusland anvender taktiske atomvåben i Ukraine. Det var et vink til billionærene om at gøre deres beskyttelsesrum klar. USA's regering bestilte endvidere 100 mio. "piller mod strålesyge". USA har siden Ruslands invasion af Ukraine i februar gradvist sendt stadig mere offensive våben til landet, trods Ruslands advarsler om, at hvis Ruslands føler sin eksistens truet, vil det svare igen med taktiske atomvåben mod Ukraine.

USA: Sprænger russiske gasrørledninger i luften

USA sprang mandag Ruslands Nordstream 1 og 2 gasrørledninger gennem Østersøen i luften. Seismografer langs Østersøen registrerede eksplosioner kl. 01 og 06 natten til mandag. Sabotagen blev gennemført umiddelbart udenfor Danmarks territorialfarvand øst for Bornholm.

Allerede den 7. februar erklærede præsident Biden på en fælles pressekonference med den tyske kansler, at USA ville standse (sabotere) Nordstream 2 uden at ville fortælle hvordan. Det ses på klippet herunder. Mandag blev truslen ført ud i livet.

Fødevarekrise: 453 mia. US$ i profit til energi- og fødevarekoncerner de sidste 2 år

Mens verden vånder sig over de hastigt stigende priser på energi og fødevarer, konstaterer det britiske Oxfam, at ejerne af verdens største energi- og fødevarekoncerner de sidste 2 år har scoret 453 mia. US$ i profit. Siden Ruslands angreb på Ukraine er disse selskabers løbende profitter fordoblet, så beløbet på 453 mia. US$ vil blive endnu større fremover. Samtidig med gigantprofitterne er en stor del af verdens befolkning kastet ud i dyb fattigdom.

USA og G7 har anklaget Rusland for at have forårsaget krisen ved bl.a. at hindre ukrainsk fødevareeksport. Det er løgn:

Brasilien: Ukraine, EU og USA bære lige så stort ansvar for krigen som Rusland

Brasiliens tidligere præsident Lula da Silva udtrykte torsdag holdningen i de fleste af (ikke-vestlige) verdens lande da han erklærede, at Ukraine, EU og USA bærer et lige så stort ansvar for krigen i Ukraine som Rusland. I et interview med Time fortsatte han: "Det er uansvarligt af Vesten at hædre Zelensky frem for at støtte fredsforhandlinger". "Hvis Ukraine, EU og USA i januar havde erklæret, at Ukraine ikke ville søge optagelse i NATO ville der slet ikke have været nogen krig", fortsatte han.

USA: Målet med krigen i Ukraine er at svække Rusland

USA har fået et nyt mål med krigen i Ukraine. USA's krigsminister Lloyd Austin erklærede mandag, at målet for USA ikke blot er at forsvare Ukraines suverænitet, men også at svække Rusland: "Vi ønsker at se et så svækket Rusland, at det ikke er i stand til at gøre ting som invasionen af Ukraine. Rusland skal ikke være i stand til hurtigt at erstatte de styrker og udstyr de har mistet i Ukraine".

USA: Anklaget for dobbeltmoral for at indføre sanktioner mod Rusland men ikke mod Israel

USA og dets venner i Vesteuropa har indført omfattende sanktioner mod Rusland for dets krig mod Ukraine, men bekæmper indædt sanktioner mod Israel trods dets krig mod og besættelse af Palæstina. I februar opfordrede Amnesty International verden til at indføre målrettede sanktioner mod Israel for dets apartheidstyre i det besatte Palæstina. Tirsdag i sidste uge talte USA's udenrigsminister Blinken til FN's Menneskerettighedsråd. I én og samme tale opfordrede han rådet til at sende en "resolut besked" til Rusland for dets bombardementer af bl.a.