Rusland: Udfylder det politiske tomrum USA's og EU's støtte til Israels folkemord har efterladt i Mellemøsten

USA's og EU's støtte til Israels folkemord har gjort det klart for det Globale Syd, at "Vesten" ikke har nogen civilisatorisk funktion i verden. Dette har efterladt et stort politisk spillerum, som Rusland nu er i gang med at udfylde.

Vladimir Putin rettede søndag en sjælden skarp kritik mod Israel, som det ellers været allieret med siden 1948. "Hamas' aktioner 7/10 beretter ikke den kollektive afstraffelse Israel nu gennemfører i Gaza". Rusland ønsker at give al mulig bistand for at mindske nøden blandt Gazas civile og for at deeskalere konflikten. Putin fremsatte samtidig et forslag om en international fredsbevarende styrke, der kan sendes til Gaza for at overvåge den humanitære situation. Rusland stemte fredag for våbenhvile i FN's Sikkerhedsråd. USA nedlagde veto.

Israel har traditionelt afvist enhver form for udenlandsk monitorering af landets terror mod den palæstinensiske befolkning. Eneste undtagelse var da den zionistiske terrorist Baruch Goldstein i 1994 henrettede 29 palæstinensere i en moske i Hebron med sit automatvåben. Israel blev da tvunget til at lade internationale observatører rejse til Hebron. Det er ikke sket siden.