Forfatters artikler

USA: Krig mod Kina i 2025

General Mike Minihan fra US Air Mobility Command (AMC) vurderede torsdag, at USA i 2025 vil gå i krig med Kina. Den krigsgale general offentliggjorde samtidig en 9 punkts plan som forberedelse til krigen. USA er ikke længere verdens stærkeste økonomi, men er overhalet af Kina. Men USA er fortsat stærkest militært, og vil ikke acceptere, at 5% af klodens befolkning (USA) ikke skal regere over resten. Derfor de stadig klarere trusler om krig. Supermagten sendte i 2022 for første gang formanden for kongressen, Nancy Pelosi til Taiwan på statsbesøg, som provokation af Kina.

Colombia: Skal betale erstatning for folkedrab på venstrefløjen

Den interamerikanske menneskerettighedsdomstol IACHR besluttede i sidste uge, at Colombia skal betale erstatning for mordet på 6.000 medlemmer af venstrefløjspartiet UP i 1980'erne. I 1985 indgik staten en fredsaftale med guerillaorganisationen FARC. Organisationen nedlagde våbnene og oprettede i stedet partiet UP, der skulle deltage i kommunal-, parlaments- og præsidentvalg. Men i stedet for at overholde aftale gik staten og dens dødspatruljer i gang med at myrde partiets medlemmer.

Israel: Optrapper volden. Bomber flygtningelejre i Gaza

Israel gennemførte torsdag nat luftangreb på al-Maghazi flygtningelejren i Gaza. Der bor 2,3 mio. mennesker i Gaza, der af Israel er omdannet til koncentrationslejr, hvor ingen får lov til at komme ud eller ind. Israel har gennem de sidste 10 år myrdet flere tusinde palæstinensere i koncentrationslejren gennem gentagne krige. Palæstina har indbragt de israelske krigsforbrydelser for den internationale straffedomstol ICC. Israel har forhindret ICC's adgang til Gaza.

USA: Gigantiske krigsprofitter

Mens danskere og folk i resten af verden ikke længere har råd til deres energiregninger, scorede USA's energikoncern Exxon i 2022 56 mia. US$ i krigsprofitter. Det svarede til 6,3 mio. US$ hver time i profit. Få dage senere rapporterede Shell 40 mia. US$ i krigsprofitter for 2022. Efter Ruslands invasion af Ukraine i februar satte selskaberne drastisk deres priser i vejret for at score på kaosset. Exxons krigsprofitter blev reduceret med 1,3 mia. US$ i fjerde kvartal svarende til 2,3% fordi selskabet blev tvunget til at betale krigsskat til EU. Exxon har derfor lagt sag an mod EU.

Israel: Angriber våbenfabrik i Iran med droner

Israel angreb søndag en iransk våbenfabrik i Isfahan med droner. Med aktiv støtte fra EU og USA har Israel de sidste 10 år gennemført tusindvis af luftangreb på især Syrien, men har samtidig optrappet sin krig mod Iran, primært gennem drab på iranske videnskabsmænd. I 2010 gennemførte Israel og USA i fællesskab et angreb med den såkaldte Stuxnet virus på det iranske atomoparbejdningsanlæg i Natanz, der ødelagde tusindvis af centrifuger til berigning af uran.

Tyskland: 80 år efter Hitler ruller tyske tanks atter frem mod Rusland

Nazi Tyskland indledte i 1941 sin angrebskrig mod Rusland. 80 år senere ruller tyske tanks atter frem mod Rusland. Som i 1941 sker det med støtte fra USA og Storbritannien. Leverancerne er en del af den fortsatte glidebane mod atomkrig mod Rusland, NATO indledte allerede i midten af 1990'erne. Efter Ruslands angreb på Ukraine i 2022 afviste NATO i første gang at levere missilsystemer til regimet i Ukraine. De blev leveret. NATO afviste at levere langtrækkende artilleri. Det blev leveret. NATO afviste at levere kampvogne. De bliver nu leveret.

Israel: Gennemfører massakre i flygtningelejr

Israelske styrker henrettede torsdag 10 palæstinensere i en flygtningelejr i Jenin på den israelsk besatte Vestbred. Det højreradikale israelske regime har dermed foreløbig henrettet 30 palæstinensere i 2023. Det sker med fuld opbakning fra USA og EU. Under kampene stormede israelske terrorister hospitalet i Jenin og fyldte bl.a. børneafdelingen med tåregas. Protester i Palæstina mod den israelske terror blev mødt med tåregas fra besættelsesmagten.