Forfatters artikler

USA: Sprænger russiske gasrørledninger i luften

USA sprang mandag Ruslands Nordstream 1 og 2 gasrørledninger gennem Østersøen i luften. Seismografer langs Østersøen registrerede eksplosioner kl. 01 og 06 natten til mandag. Sabotagen blev gennemført umiddelbart udenfor Danmarks territorialfarvand øst for Bornholm.

Allerede den 7. februar erklærede præsident Biden på en fælles pressekonference med den tyske kansler, at USA ville standse (sabotere) Nordstream 2 uden at ville fortælle hvordan. Det ses på klippet herunder. Mandag blev truslen ført ud i livet.

Palæstina: Højreradikale israelere gennemfører march i det besatte Østjerusalem

Bosættere og andre højreradikale gennemførte søndag en march ind i det besatte Østjerusalem der bebos af palæstinensere for at markere årsdagen for Israels besættelse af bydelen i 1967. Formålet med marchen var som i 2021 at fremprovokere konfrontationer. I 2021 førte den samme march til at Hamas sendte raketter mod Israel og Israel gennemførte terrorbombardementer af Gaza. I 2021 besluttede den israelske regering i sidste øjeblik at lede marchen uden om de mest følsomme områder. I 2022 var der ingen begrænsninger for de højreradikale.

Israel: Henrettelsen af palæstinensisk journalist henvises til den internationale krigsforbryderdomstol ICC

Israels henrettelse af den palæstinensiske journalist Shireen Abu Aqleh den 11. maj henvises nu til ICC. Oprindelig var en sag hvor Israel havde henrettet 2 journalister og invalideret 2 andre blevet henvist til ICC. Nu inkluderes også henrettelsen af Shireen. Advokatfirmaet Bindmans har opfordret ICC til at undersøge Israels systematiske henrettelse og lemlæstelse af journalister. I maj 2021 jævnede Israel et højhus i Gaza med jorden. Det husede bl.a. al-Jazeeras og Reuters kontorer. Israel nyder total straffrihed i Vesten, der løbende accepterer slyngelstatens krigsforbrydelser.

Iran: Israel henretter iransk major i Revolutionsgarden

Israel henrettede mandag major Hassan Sayad Khodayari fra den iranske Revolutionsgarde. Det var drabsmænd på motorcykel der med skud dræbte majoren. Israel har de sidste 20 år gennemført sabotageaktioner i Iran og henrettet personer knyttet til landets atomprogram eller Sikkerhedsstyrker. USA henrettede i januar 2020 den øverstkommanderende for Revolutionsgarden, Qasem Soleimani ved et raketangreb i Iraq.

Fødevarekrise: 453 mia. US$ i profit til energi- og fødevarekoncerner de sidste 2 år

Mens verden vånder sig over de hastigt stigende priser på energi og fødevarer, konstaterer det britiske Oxfam, at ejerne af verdens største energi- og fødevarekoncerner de sidste 2 år har scoret 453 mia. US$ i profit. Siden Ruslands angreb på Ukraine er disse selskabers løbende profitter fordoblet, så beløbet på 453 mia. US$ vil blive endnu større fremover. Samtidig med gigantprofitterne er en stor del af verdens befolkning kastet ud i dyb fattigdom.

USA og G7 har anklaget Rusland for at have forårsaget krisen ved bl.a. at hindre ukrainsk fødevareeksport. Det er løgn:

Israel: FN's Sikkerhedsråd fordømmer Israels henrettelse af al-Jazeera journalist

I sjælden enighed fordømte FN's Sikkerhedsråd lørdag Israels henrettelse af Shireen Abu Aqleh. USA har en årtier lang tradition for at nedlægge mod enhver resolution, der kan opfattes som kritik af Israel, men gjorde lørdag en sjælden undtagelse. Rådet opfordrede samtidig til gennemførelse af en "øjeblikkelig, fuldstændig, transparent og uvildig undersøgelse af drabet på hende". Inden da havde USA's udenrigsminister Antony Blinken fordømt Israels overfald på begravelsesoptoget, der skulle føre kisten med hendes lig fra hospitalet til kirkegården.

Israel: Nazistiske bøller angriber begravelse af palæstinensisk journalist

Israelske sikkerhedsstyrker angreb fredag begravelsen af al-Jazeera journalisten Shireen Abu Aqleh, som de dagen inden havde henrettet. De nazistiske bøllers angreb på begravelsen ses på det optagne video klip næsten at få kisten til at ramme jorden. Slyngelstaten hævdede torsdag, at journalisten var dræbt af palæstinensere, men løgnen blev afsløret da uafhængige kilder kunne godtgøre, at Shireen og en anden al-Jazeera journalist var alene i det område, hvor de blev skudt af slyngelstatens soldater.