Forfatters artikler

Israel: Landets største menneskeretsorganisation udtaler: Israel er en ikke-demokratisk apartheidstat

Den israelske menneskerettighedsorganisation B'Tselem erklærer i en ny rapport, at Israel er en ikke-demokratisk apartheidstat. Israel var en nær allieret af apartheidregimet i Sydafrika, der brød sammen i 1990, men Israel drog ved lære af Sydafrikas fejltagelser og har etableret et apartheidregime, der stikker mindre i øjnene. Alligevel er det til stede på alle planer i det israelske samfund. Der gælder forskellige love for jøder i Israel og for kristne eller muslimske palæstinensere i de besatte områder.

Ungarn, Polen: De autoritære stater får grønt lys fra EU

De autoritære regimer i Polen og Ungarn havde truet med at blokkere vedtagelse af EU's budget. Herunder Corana støtte til trængte stater. Årsagen var at et stort flertal af EU's stater ønskede at stille krav til EU's medlemsstater om at de skulle være retsstater. Det er hverken Polen eller Ungarn, hvor regeringen direkte griber ind i retsvæsen og medier.

Storbritannien: Hvordan zionister fik smidt Jeremy Corbyn på porten

Den britiske højrefløjs zionist Joe Glasman pralede i en video fra januar om, at det var ham og hans organisation "Campaign Against Anntisemitism" der fik afsat det britiske arbejderpartis leder Jeremy Corbyn: "Vi slagtede ham", pralede Glasman. Britiske medier kørte i 2019 en intens kampagne mod Corbyn, som blev næret af løgne fra zionistiske organisationer. Ikke fordi Corbyn var antisemitisk, men fordi han tilhørte arbejderpartiets venstrefløj, og i modsætning til andre britiske politikere ikke var anti-palæstinensisk.

Sri Lanka: Diktatoren Gotabaya Rajapaksa styrker sin magt

Sri Lankas præsident, diktatoren Gotabaya Rajapaksa har ændret landets forfatning på en række punkter for at styrke sin magt. Med ændringerne har Rajapaksa nu lov til at påtage sig ministerposter, afskedige ministre og kontrollere tidligere uafhængige kommissioner under parlamentet, der overvåger valgene, politiet, menneskerettigheder og indsatsen mod korruption.

FN: Globalt forbud mod atomvåben fra 1. januar 2021

Honduras underskrev søndag den internationale traktat mod atomvåben. Dermed har 50 lande underskrevet traktaten, der dermed træder i kraft pr. 22. januar 2021. Det er derefter forbudt at producere, anvende eller opbevare atomvåben. Danmark (Grønland) har siden 1950'erne lagt jord til opbevaring af atomvåben, og er derfor et af de lande der fra 22. januar bryder den internationale traktat. Vi bringer her en liste over verdens slyngelstater, der pr. 1/1 2021 bryder traktaten (kun de producerende af slagsen):

Chile: 78% af befolkningen begraver Pinochets forfatning

Det sidste år har Chiles befolkning demonstreret mod landets højreorienterede regering. Det startede som protester mod prisstigninger i den offentlige transport, men blev hurtigt koncentreret om kravet om ny forfatning. Den aktuelle forfatning er fra 1980 og udarbejdet af Pinochet diktaturet. I november 2019 blev den konservative præsident Sebastián Piñera tvunget til at acceptere udskrivningen af en folkeafstemning om udarbejdelse af ny forfatning. Efter mange forsinkelser blev denne folkeafstemning gennemført søndag og gav 78% opbakning til udarbejdelse af ny forfatning.

USA: Højrefløjens terrorgrupper i USA mobiliserer

Den 6. oktober offentliggjorde den siddende direktør for Homeland Security, Chad Wolf organisationens analyse af de eksisterende sikkerhedsmæssige trusler mod USA. Analysen udtrykker speciel bekymring over "hvidt overherredømme voldelige ekstremister, der har været usædvanligt dødelige i deres afskyvækkende målrettede angreb over de seneste år. (De) søger at gennemføre ideologiske forandringer i USA gennem vold, drab og ødelæggelse." To dage senere slog FBI til mod 13 voldelige ekstremister, der havde planlagt at bortbøre og dræbe Michigans demokratiske guvernør Gretchen Whitmer.

Bolivia: Diktaturet er faldet. MAS genvinder præsidentposten

I november 2019 gennemførte den bolivianske højrefløj og militæret et kup mod den sidende præsident Evo Morales, der netop havde vundet præsidentvalget. Højrefløj og militær indsatte den konservative Jeanine Áñez som præsident. Søndag gennemførtes præsidentvalg der blev vundet stort af venstrefløjens kandidat Luis Arce fra Evos parti MAS. I hovedstaden La Paz fik han 65% af stemmerne, i Cochabamba 63%, i Oruro 62% og i Potosí 51%. Hans konservative primære modkandidat Carlos Mesa erkendte nederlaget.