Forfatters artikler

Italien: Tilbageslag for fascisterne

Søndagens valg i Emilia-Romagna var et alvorligt tilbageslag for det fascistiske Lega Nord og dets leder, Matteo Salvini. Han havde sat alt ind på at erobre provinsen fra venstrefløjen, der har regeret den siden fascismens fald i 1945. Da 98% af stemmerne var talt op havde venstrefløjens kandidat Stefano Bonaccini fået 51,4% af stemmerne mod 43,7% til fascisten Lucia Borgonzoni. Salvini havde truet med at sende en fyreseddel til den siddende regering, der er en alliance mellem centrum-venstrefløjspartiet PD og Femstjernebevægelsen M5S.

Frankrig: Elektricitetsarbejderne afbryder strømmen til Orly lufthavnen og 30.000 hustande i Paris

Som led i kampen mod præsident Macrons pensionsreform afbrød elektricitetsarbejdere tilknyttet landsorganisationen CGT tirsdag morgen elektriciteten til Orly lufthavnen syd for Paris og omkring 30.000 hustande i området. Selve lufthavnen har egne generatorer, og kunne derfor øjeblikkelig kompensere for strømafbrydelsen, men togtrafikken blev ramt. CGT afbrød også kortvarigt strømmen til den socialdemokratiske landsorganisation CFDT's hovedkvarter i Paris. Regeringen skød i weekenden en kile ind blandt de strejkende ved at indgå en aftale med bl.a. CFDT.

Brasilien: Slår til mod undersøgende journalistisk

Regimet i Brasilien har sigtet den nordamerikanske journalist Glenn Greenwald for "cyberkriminalitet". Det var Greenwald der sammen med flere andre journalister i 2014 var med til at få Edward Snowdens historie om NSA's globale kriminelle overvågningsprogram ud til verdensoffentligheden. Et arbejder han efterfølgende fik Pulitzer prisen for. Greenwald bor i Brasilien, hvor han har oprettet den undersøgende journalistiske organisation Intercept Brazil. Den har bl.a. dokumenteret et ulovligt samarbejde mellem dommer Sérgio Moro og brasilianske anklagere.

Israel: Netanyahu kræver sanktioner mod den internationale krigsforbryderdomstol

Israels korruptionssigtede premierminister Benjamin Netanyahu krævede tirsdag internationale sanktioner mod den internationale krigsforbryderdomstol ICC. Det bizarre krav kommer i kølvandet på, at domstolens chefanklager Fatou Bensouda for en måned siden opfordrede domstolen til at indlede efterforskning af Israels krigsforbrydelser i de besatte områder.

Tyrkiet: Sender 2000 syriske lejesoldater til Libyen

Tyrkiet har de seneste uger sendt 2000 syriske lejesoldater til Libyen for at kæmpe på premierminister Fayez al-Sarraj' side. Tyrkiet har desuden sendt 35 af sine egne officerer. Krigseventyret er ikke populært i Tyrkiet, og det er sandsynligvis årsagen til, at præsident Erdogan i stedet har hyret de syriske lejesoldater. De får 2000 US$ i løn om måneden. 25 gange mere end de ville kunne tjene i Syrien. Det tyrkiske skridt vil sandsynligvis øge opbakningen til krigsherren Khalifa Haftar. Libyerne bryder sig ikke om den udenlandske indblanding i borgerkrigen.

USA: Klimaaktivister sidestilles med massemordere

USA's Department of Homeland Security (DHS) sidestiller i interne dokumenter klimaaktivister med massemordere og voldelige nazistiske organisationer. I oktober 2016 skar aktivister fra Climate Direct Action sig gennem hegn ind til olie pipelines i 4 stater - deriblandt North Dakota - og drejede hanerne på de pipelines der transporterede olie fra olie-tjære felterne i Canada til USA. I nogle timer var forsyningen af 15% af USA's energiforsyning indstillet. Aktivisterne satte sig roligt ned og ventede på, at politiet dukkede op og arresterede dem. De blev senere retsforfulgt og dømt.