Forfatters artikler

Irland: Fordømmer EU's blåstempling af og støtte til Israels folkemord

I Irland har Sinn Féins Matt Carthy  fordømt det internationale samfunds (USA og EU) svar på Israels terrorbombardementer af Gaza. Han siger:

Jeg skammer mig over det internationale samfunds svar på hvad der sker i Gaza, og jeg skammer mig især over EU's svar. Jeg mener, at EU's ledere har sikret, at EU ikke længere har nogen form for troværdighed når det handler om fred, international ret og basale humanitære ideer, når Unionen nægter at tage stilling. 

FN: Qatar fordømmer Israels folkemord

Qatars FN ambassadør Sheikha Alya Ahmed Saif Al Thani talte tirsdag til FN's generalforsamling. Hun sagde:

“This meeting is held as we are witnessing the worst humanitarian crisis for the Palestinians in the Gaza Strip, due to Israeli military aggression.”

“Qatar reiterates its condemnation of the gross international crimes committed by the Israeli occupation.”

“We reiterate our call to establish an international committee to investigate the crimes committed by the Israeli occupation against civilians in the Gaza Strip.”

FN's Verdensdag for solidaritet med Palæstina

FN's Generalforsamling vedtog i 1977 at gøre 29. november til årlig verdensdag for solidaritet med Palæstina. Dagen var præcis 30 år efter den katastrofale delingsplan FN vedtog 29/11 1947, der førte til oprettelsen af staten Israel. Delingsplanen skulle også have ført til opretholdelsen af en palæstinensisk stat, men den illegale entitet Israel saboterede planen, gennemførte en erobringskrig, erobrede den jord Palæstina skulle være oprettet på og hindrede oprettelsen af Palæstina.

USA: Skuespilleren Cynthia Nixon slutter sig til sultestrejken foran det Hvide Hus med krav om stop for folkemordet

Nixon sluttede sig til parlamentarikeres og menneskerettighedsaktivisters 5 dages sultestrejke udenfor det Hvide Hus i Washington. De sultestrejkende fordømte Bidens rolle i Israels folkemord i Gaza og krævede folkemordet stoppet. Nixon gjorde opmærksom på det blodbad Israel har forårsaget i Gaza, herunder drabene på snesevis af journalister og FN ansatte samt ødelæggelsen af hele beboelseskvarterer. Hun fortsatte:

Rusland: Stærk fordømmelse af Israels terror i Syrien

I en sjælden skarp udtalelse fordømte Rusland mandag Israels terrorangreb mod Damaskus' internationale lufthavn. Det russiske udenrigsministerium talskvinde Maria Zakharova betegnede Israels angreb som provokerende og farlige i lyset af Israels igangværende krig mod Palæstina. "Det er vores holdning, at denne ondskabens praksis kan få meget farlige konsekvenser. Især set i lyset af den stærkt forværrede palæstinensisk-israelske konflikt og den deraf følgende forværring i spændingerne i regionen".