Forfatters artikler

Brasilien: Nak dem

Bolsonaro støtter demonstrerede tirsdag i Brasilia. De opfordrede Bolsonaro til at stille hans modstandere (dommere, venstrefløjspolitikere m.fl.) op ad muren og skyde dem. Og iøvrigt gennemføre et militærkup. Det kom til sammenstød mellem demonstranter og politi der beskyttede højesteret og parlamentet.

Brasilien: Bolsonaro forbereder statskup

En række internationale politikere advarer i et åbent brev om faren for at den brasilianske præsident Jair Bolsonaro planlægger gennemførelsen af et militærkup for at klynge sig til magten. Det åbne brev er underskrevet af bl.a. Spaniens tidligere premierminister José Luis Rodriguez Zapatero, den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis, det britiske arbejderpartis tidligere formand Jeremy Corbyn, den tidligere præsident i Paraguay Fernando Lugo, den franske venstrefløjspolitiker Jean-Luc Mélenchon og den argentinske forfatter Adolfo Pérez Esquivel.

Kina: Vestens propagandakrig mod Kina drevet af frygt

Gennem de seneste år har Vesten drastisk optrappet sin kampagne mod Kina. Gennem de statskontrollerede medier er der opbygget et billede af hvordan Kina undertrykker befolkningen i Xiankiang, Hong Kong, truer Taiwan og det sydkinesiske hav samt bruger Huawei til at få kontrol over Vestens kommunikationssystemer. Formålet med Vestens propagandakampagne er dels at tilsløre Vestens egne krigsforbrydelser (Israel/Palæstina, Iraq, Afghanistan, Colombia), dels at dæmonisere Kina, fordi Kinas økonomiske vækst truer Vestens ellers totale politiske og økonomiske kontrol over verden.

Israel/UK: Palestine Action gennemfører aktioner for at få lukket den israelske drone producent Elbit Systems

Den israelske våbenproducent Elbit Systems producerer droner til det israelske militær og eksporterer til resten af verden med kvalitetsstemplet Combat Proven. Dronerne anvendes nemlig dagligt af de israelske besættelsesstyrker til overvågning og angreb på palæstinensere i Gaza og den israelsk besatte Vestbred.

Israel: Statslig styret overvågning af journalister og aktivister over hele verden

Den britiske avis Guardian løftede i juli sløret for den israelske spionage virksomhed NSO's salg af overvågningsudstyr til repressive regimer over hele verden. Iflg. NSO anvendes dets software udelukkende til bekæmpelse af terrorisme og kriminalitet, men i lande som Mexico, Saudi Arabien, UAE, Bahrain, Marocco. Azarbadjan, og Kazakhstan betragtes journalister, menneskerettighedsaktivister og politiske modstandere som terrorister og overvåges derfor.

Israel: Truer med sanktioner overfor Ben & Jerry's is

Ben & Jerries der nu er ejet af Unilever meddelte tirsdag, at selskabet ikke længere ville sælge sin is i de israelsk besatte områder af Palæstina, da det strider mod virksomhedens værdier. Meddelelsen udløste voldsomme politiske reaktioner, hvor premierminister Naftali Bennett truede med retlige skridt overfor Ben & Jerries samt Unilever og mulig boykot af fødevarekoncernens produkter. På det israelske udenrigsministeriums hjemmeside kunne man læse, at Unilever samarbejde med "økonomiske terrorister".

Klimaforandringer: 3300 mia. US$ i støtte til fossile brændsler fra G20 i 2015-19

3300 mia. US$. Så meget gav G20 landene i statsstøtte til fossile brændsler i perioden 2015-19. 2015 var også det år Parisaftalen om reduktion af CO2 udslip blev underskrevet. En række G20 lande er storsyndere: