Iran afviser USA anklager om antisemitisme som latterlige

USA gennemførte i denne uge en konference i Warzawa med det formål at sammentømre en alliance mod Iran. EU var også inviteret, men er lodret uenig med USA om forholdet til Iran. USA brød i 2018 aftalen mellem Iran, USA, EU, Rusland og Kina, der ellers var konfirmeret i FN's Sikkerhedsråd og dermed international lov. Lørdag erklærede USA's videpræsident Mike Pence, at Iran ville gennemføre en holocaust rettet mod jøder. Det blev skarpt afvist og fordømt af Iran. Antallet af jøder i Iran er faldet til 10-20.000, mens det omkring den iranske revolution i 1979 lå på ca. 85.000.

USA stjæler 7 mia. US$ af den venezuelanske stats værdier

Eftersom Venezuela ikke bøjer sig for USA's og andre anti-demokratiske staters krav om hvem der skal regere landet, har USA nu indefrosset 7 mia. US$ der tilhører det statslige venezuelanske olieselskab PDVSA. Formålet er at få landet til at bryde sammen. Venezuela har i 6 år været ramt af dyb økonomisk krise, der skyldes USA's økonomiske sabotage af landet og de lave priser på olie på verdensmarkedet. Pga. USA's økonomiske krigsførelse vil Venezuela samtidig miste 11 mia. US$ i årlige indtægter på eksport af olie til USA.

Højtstående dommer forlader den Internationale Straffedomstol (ICC) pga. politisk indblanding fra USA og Tyrkiet

Den højtstående tyske dommer Christoph Flügge i den Internationale Straffedomstol har forladt domstolen i protest mod USA's og Tyrkiets politiske indblanding i domstolens arbejde. Domstolen er pt. i gang med at undersøge USA's (og Danmarks) krigsforbrydelser i Afghanistan. I juli fik Tyrkiet fjernet den tyrkiske dommer Aydın Sefa Akay der sad i straffedomstolen. Akay var tidligere blevet arresteret af det tyrkiske regime og efterfølgende løsladt, men Tyrkiet sørgede derefter for at få ham fjernet fra domstolen, trods de øvrige dommeres protester.

Mens vi venter på atomkrigen: USA begynder at producere mini-atomvåben

USA er begyndt at producere "mini-atombomber" med en styrke på 5 kilotons TNT svarende til en tredjedel af den bombe USA kastede over Hiroshima. Supermagten har samtidig opsagt våbenbegrænsningsaftalen INF med Rusland. Det åbner op for udstationeringen af nye US mellemdistance atomraketter i Europa. Holdningen hos Trump og de koldkrigere han omgiver sig med som hans usikkerhedsrådgiver John Bolton er: "når vi nu har atomvåben, hvorfor så ikke bruge dem"?

USA truer Venezuela med krig og støtter forsøg på statskup

Efter lederen af oppositionen i Venezuela, Juan Guaidó onsdag udråbte sig selv til præsident, blev han få minutter anerkendt af USA som Venezuelas "retmæssige" præsident. Anerkendelsen blev hurtigt fulgt op af andre højreradikale regimer på kontinentet som Brasilien, Colombia, Chile og Argentina. Efterfølgende gjorde en lille gruppe nationalgardister oprør, der dog øjeblikkeligt blev slået ned.

Velkommen til overvågnings-kapitalismen

Forfatteren Shoshana Zuboff har netop udgivet bogen The Age of Surveillance Capitalism, der kommer med en række bud på de ændringer der har fundet sted i de kapitalistiske samfund over de seneste 30 år. Det britiske dagblad Observer er dykket ned og bogen og har stillet forfatteren en række uddybende spørgsmål. Den moderne IT kapitalisme lever af at overvåge os og sælge data om vores opførsel til højestbydende købere.

Kvinder over hele verden demonstrerer mod vold og nedskæringer

I mindst 89 byer over hele verden demonstrerede kvinder lørdag mod vold og nedskæringer. Demonstrationerne startede i 2017 i forbindelse med indsættelsen af Trump som præsident i USA og som protest mod hans chauvinistiske kvindesyn. Temaet var i år bredt ud til både at rumme kampen mod vold mod kvinder og de neoliberale nedskæringer der globalt rammer kvinder hårdere end mænd, og rammer svage kvinder hårdest.

Verdens 26 rigeste mænd ejer lige så meget som de 50% fattigste på jorden

En opgørelse fra den britiske humanitære organisation Oxfam viser, at de 26 rigeste mænd i verden ejer lige så meget som halvdelen af jordens befolkning - de fattigste. Oxfam foreslår videre, at der indføres en rigdomsskat på 1%. Den vil kunne indbringe 418 mia. US$ årligt, eller mere end dobbelt så meget som Danmarks bruttonationalprodukt og vil kunne sikre alle verdens børn skolegang.

Iflg. Oxfam steg formuen blandt verdens 2200 milliardærer med 900 mia. US$ i 2018 svarende til 2,5 mia. US$ om dagen!

USA: Tusinder af flygtningebørn fjernet fra deres forældre af Trump regimet

I januar blev det afsløret, at et langt større antal flygtningebørn end hidtil kendt blev tvangsfjernet fra deres forældre i 2017 og 18. En rapport fra sundhedssektionen i den statslige Office of Inspector General (OIG)  afslørede, at tusinder af flygtningebørn var blevet fjernet fra deres forældre og anbragt i dagpleje i den statslige institution inden en domstol i juni 2018 afsagde kendelse om, at denne praksis skulle ophøre og 2600 flygtningebørn blev beordret genforenet med deres forældre.