USA: Kemisk katastrofe under fortsat udvikling

I USA's miljøbeskyttelsesstyrelse EPA har industrien ladet registrere 86.000 kemikalier. Næsten ingen af dem har været udsat for tilbundsgående undersøgelse, for så ville de sandsynligvis aldrig være blevet tilladt. I 70 år tilsatte olieselskaberne bly til benzinen. Miljoner af tons bly er spredt på markerne i USA, Europa og resten af verden, fordi ingen statslig myndighed ønskede at bremse olieindustriens profithunger. Bly kan fortsat måles nyfødtes blod, selv om det er 30 år siden bly blev forbudt.

USA: Forsøger under G20 topmødetat tvinge Indien til at bakke op om den forestående krig mod Kina

USA forsøgte under G20 topmødet at lokke Indien ind i dets anti-kinesiske alliance med løfter om økonomisk bistand, våben og teknologisk bistand. Terrorregimet i Washington har allerede NATO, Australien, New Zealand, Japan og Sydkorea på plads, men ønsker at få verdens folkerigeste land, Indien med i sammenslutningen af lande der forbereder krig mod Kina.

Fiji: Advarer mod USA's og Kinas forsøg på at polarisere Stillehavsregionen

Statslederne for Papua New Guinea, Solomon Islands, Vanuatu, Fiji og New Caledonia mødes i disse daga i Vanuatu for at diskutere globale klimaforandringer og regional sikkerhedspolitik. De globale klimaforandringer som Vestens hundredeårige afbrænding af fossile brændstoffer har igangsat er i gang med at drukne flere nationer i Stillehavet pga. stigende vandstand. Men Vestens fokus med USA i spidsen er ikke klimaforandringer, men derimod bestræbelserne på at bevare deres verdensherredømme. Den største trussel mod dette er Kinas økonomiske vækst.

USA: 77 års kamp mod supermagtens atomare forurening i Stillehavet og i USA

I mere end 40 år gennemførte USA atomprøvesprængninger. I Nevada, Utah og Arizona og i dets kolonier i Stillehavet. Primært Marshall øerne. Under 2. Verdenskrig gennemførte nazisterne medicinske eksperimenter på deres tilfangetagne ikke-mennesker: jøder, sigøjnere, homoseksuelle. USA's eksperimenter var langt mere grusomme. Supermagten fjernede den indfødte befolkning under bombesprængningerne, men lod dem umiddelbart efter vende tilbage, trods gigantisk stråleforurening. Formålet var at studere strålingens påvirkning af mennesker.

USA: Kører Frankrig ud på et sidespor i Afrika

USA gennemførte i starten af august et militærkup i Niger. Formålet var at mindske Frankrigs indflydelse i Sahelregionen. Allerede i 2022 fik USA smidt Frankrig ud af Mali. Koloniregimet i Paris har siden koloniernes selvstændighed i 1960'erne bevaret sin indflydelse i sine tidligere - fransktalende - kolonier. Men Frankrig har også historisk ved mange lejligheder strittet imod Washingtons krigspolitik. Mest markant i 2003, hvor Frankrig højprofileret i FN's Sikkerhedsråd spændte ben for USA's forsøg på at få FN's blå stempel af den forestående folkeretsstridige krig mod Iraq.

USA, Sydkorea, Japan: Forberedelse af krig mod Kina

USA holdt i weekenden møde med sine vasalstater Japan og Sydkorea. Formålet var at inddrage dem i USA's krigsforberedelser mod Kina. De to østasiatiske lande er formelt selvstændige, men deres udenrigs- og sikkerhedspolitik bestemmes af USA. Sydkorea har de sidste hundrede år haft et anstrengt forhold til Japan, der i 1910-45 holdt den koreanske halvø besat og brugte den som koloni. Koreanerne blev sat til tvangsarbejde i japanske fabrikker, og kvinder blev sendt til Japan som sexslaver.

Japan: Forberedelse til krig mod Kina

Japans regering offentliggjorde 28/7 en hvidbog, der skal legitimere landets fordobling af krigsbudgettet. Japan er ikke en selvstændig stat. Dets udenrigs- og sikkerhedspolitik er siden 2. Verdenskrigs afslutning i 1945 blevet udformet af USA. Mens propagandaen i Japan hidtil alene har omtalt Nordkorea som "fjenden", er det nu Kina der er landets største "strategiske udfordring". Udover store våbenleverancer til Taiwan manøvrerer USA i disse måneder Japan og Sydkorea ind i inddæmningen af Kina.

USA: Prisen for USA's 22 års krige: 4,5 mio. døde, 40-60 mio. drevet på flugt

Brown Universitys Costs of War project dokumenterer, at USA's terror og krige siden 11/9 2001 har kostet 4,5 mio. mennesker livet, direkte og indirekte. USA's terror har samtidig drevet 40-60 mio. mennesker på flugt. Størstedelen fra de lande hvor USA har gennemført sin terror: Afghanistan, Iraq, Yemen, Pakistan, Libyen, Somalia og Syrien. Der er tale om ofre for USA's såkaldte "Krig mod terror", der i sig selv var udformet som terror og har skabt nye terrorgrupper som IS.

NATO: Forbereder 3. Verdenskrig

NATO gennemfører i næste uge "Air Defender 23" krigsøvelsen, der skal træne 3. Verdenskrig mod Rusland. I øvelsen deltager 250 fly, deriblandt F-35 jagerfly og B-1 strategiske bombefly samt 10.000 mand. Rusland har på forhånd advaret krigsalliancen mod, at ethvert angreb på Rusland vil blive besvaret med alle midler - herunder også atomare.