Israel: Dokumentar om drabet på journalisten Shireen Abu Akleh klæder apartheidregimet af til skindet

I maj dræbte israelske soldater den palæstinensiske journalist Shireen Abu Akleh. Der var tale om ren rutine fra besættelsesmagtens side. Den eneste grund til at sagen fortsat når frem til internationale medier er, at Abu Akleh samtidig havde statsborgerskab i USA. Apartheidregimet er kommet med en lang række bortforklaringer om drabet:

Mens vi venter på 3. Verdenskrig: USA udvikler nyt strategisk bombefly til atomvåben

For første gang i 30 år har USA fremstillet et nyt strategisk bombefly, der skal kunne anvendes til kernevåben, og fjenden identificeres åbent som Kina. USA's luftvåben planlægges at anskaffe 100 af det nye B-21 bombefly, der kommer til at koste mindst 700 mio. US$ pr. styk. Der er tale om første fase i planen til en værdi af 1000 mia. US$ til fornyelse af supermagtens arsenal af atomvåben og fremføringsmidler.

USA: Daglige masseskyderier

Siden 2014 har USA haft mindst 1 masseskyderi dagligt. De fleste har du slet ikke hørt om. Masseskyderier er blevet dagligdag. Det britiske dagblad Guardian og Gun Violence Archive har lavet en oversigt over samtlige masseskyderier siden 2014. Landet betaler en høj pris for den frie adgang til skydevåben og sin middelalderideologi om at enhver skal have ret til at anskaffe sig så mange våben han vil.

 

USA: Sender 101. luftbårne division til Europa som forberedelse af krig mod Rusland

For første gang siden 2. verdenskrig har USA sendt dele af den 101. luftbårne division til Europa som forberedelse af krig mod Rusland. Det sker samtidig med NATO's øvelser af atomkrig mod Rusland og Neptun flådeøver i Adriaterhavet. Divisionens brigadegeneral John Lubas erklærede, at der ikke var tale om en øvelse, men om forberedelse til krig.

Som svar på USA's aggression gennemfører Rusland i slutningen af oktober øvelser som forberedelse til atomkrig.

USA: Billionærerne udpeger 8. november nye repræsentanter til kongressen

Der skal være 'midtvejsvalg' i USA 8. november for at bevare illusionen om at landet skulle være et demokrati. Det er det ikke. Økonomisk ledes det af en række storbanker og storkoncerner, der bestemmer hele grundrammen for landets udvikling og hvem der vælges til de politiske stillinger. Og i Washington sidder 20-30.000 lobbyister finansieret af koncernerne. Det er dem der udformer landets love.

Saudi Arabien: Brugt som brik i valgkampen i USA

Saudi Arabien oplyste torsdag at USA's voldsomme vrede mod landet skyldtes, at USA havde bedt diktaturet om at vente med at skære ned på olieproduktionen til efter midtvejsvalget i USA 8. november. Præsident Biden ønskede at undgå, at prisstigningerne på benzin kostede demokraterne stemmer ved valget. Diktaturet ignorerede demokraternes forsøg på at klynge sig magten. Det var baggrunden for demokraternes vrede trusler om at indstille våbensalget til landet.

FN fordømmer Vestens dobbeltmoral og Rusland annektion af det østlige Ukraine

FN fordømte torsdag Ruslands annektion af 4 regioner i det østlige Ukraine med 143 stemmer mod 5. 46 lande undlod at stemme eller var fraværende. Den vedtagne resolution kaldte Ruslands annektion for illegitim og forlangte øjeblikkelig tilbagetrækning af besættelsesstyrkerne.

USA: Truer med at stoppe våbensalget til diktaturet i Saudi Arabien

Formanden for USA's Senats udenrigskomite, demokraten Robert Menendez truede mandag med at indstille salget af våben til supermagtens strategiske allierede, Saudi Arabien. Baggrunden var, at OPEC i slutningen af sidste uge havde besluttet at mindske den daglige olieproduktion med 2 mio. tønder, selvom USA havde presset på for at få hævet produktionen. Ophidselsen i Washington skyldtes angiveligt, at Saudi Arabien derved "gik Ruslands ærinde". Den egentlige årsag er dog, at der skal være midtvejsvalg i USA i november, og her er vælgerne mildest talt utilfredse med de stigende energipriser.

USA: Truer verden med atomar udslettelse

USA's præsident Biden truede torsdag i en tale til billionær støtter af det "Demokratiske Parti" med atomar udslettelse af verden, hvis Rusland anvender taktiske atomvåben i Ukraine. Det var et vink til billionærene om at gøre deres beskyttelsesrum klar. USA's regering bestilte endvidere 100 mio. "piller mod strålesyge". USA har siden Ruslands invasion af Ukraine i februar gradvist sendt stadig mere offensive våben til landet, trods Ruslands advarsler om, at hvis Ruslands føler sin eksistens truet, vil det svare igen med taktiske atomvåben mod Ukraine.

USA: Sprænger russiske gasrørledninger i luften

USA sprang mandag Ruslands Nordstream 1 og 2 gasrørledninger gennem Østersøen i luften. Seismografer langs Østersøen registrerede eksplosioner kl. 01 og 06 natten til mandag. Sabotagen blev gennemført umiddelbart udenfor Danmarks territorialfarvand øst for Bornholm.

Allerede den 7. februar erklærede præsident Biden på en fælles pressekonference med den tyske kansler, at USA ville standse (sabotere) Nordstream 2 uden at ville fortælle hvordan. Det ses på klippet herunder. Mandag blev truslen ført ud i livet.