USA: Krigen om Stillehavet. Krig mod Kina

USA har igangsat et enormt byggeprogram for krigsskibe. 56 nye krigsskibe er under bygning og yderligere 76 er planlagt. Flådens budget for 2024 er på over 250 mia. US$. Supermagtens politik overfor Kina er, at konkurrencen ikke bliver "venlig", men bliver med våbenmagt. Derfor træner USA allerede krig mod Kina. En general forudså allerede i januar, at krigen vil komme så tidligt som 2025.

USA's krigsindustri er allerede på overarbejde for at opbygge store lagre af våben - både til krigen mod Rusland og til krigen mod Kina.

Iran: USA truer med krig og dræber 19 ved luftangreb

Ud over at forberede krige mod Rusland, Kina og Nordkorea, truede USA også fredag Iran med krig. I strid med Folkeretten har USA etablereret militærbaser i Syrien og en af disse blev angiveligt torsdag udsat for et angreb fra en iransk drone, der kostede 1 US civil livet. USA svarede igen med omfattende bombardementer af iranske baser i Syrien der indtil søndag havde kostet mindst 19 livet og truede samtidig Syrien med krig.

Danmark: Det var USA der i september saboterede Nordstream 1 og 2

Den nordamerikanske journalist Seymour Hersh afslørede onsdag, at det var USA der i september sidste år gennemførte en sabotageaktion mod Nordstream 1 og 2 gasledningerne øst for Bornholm. I ly af BALTOPS flådemanøvrerne i Østersøen i juni 2022 placerede US dykkere i samarbejde med den norske marine de nødvendige C4 sprængstoffer på rørledningerne. I september overfløj et norsk P8 spionfly området og smed den sonarbøje, der efterfølgende udløste eksplosionerne.

USA: Krig mod Kina i 2025

General Mike Minihan fra US Air Mobility Command (AMC) vurderede torsdag, at USA i 2025 vil gå i krig med Kina. Den krigsgale general offentliggjorde samtidig en 9 punkts plan som forberedelse til krigen. USA er ikke længere verdens stærkeste økonomi, men er overhalet af Kina. Men USA er fortsat stærkest militært, og vil ikke acceptere, at 5% af klodens befolkning (USA) ikke skal regere over resten. Derfor de stadig klarere trusler om krig. Supermagten sendte i 2022 for første gang formanden for kongressen, Nancy Pelosi til Taiwan på statsbesøg, som provokation af Kina.

USA: Gigantiske krigsprofitter

Mens danskere og folk i resten af verden ikke længere har råd til deres energiregninger, scorede USA's energikoncern Exxon i 2022 56 mia. US$ i krigsprofitter. Det svarede til 6,3 mio. US$ hver time i profit. Få dage senere rapporterede Shell 40 mia. US$ i krigsprofitter for 2022. Efter Ruslands invasion af Ukraine i februar satte selskaberne drastisk deres priser i vejret for at score på kaosset. Exxons krigsprofitter blev reduceret med 1,3 mia. US$ i fjerde kvartal svarende til 2,3% fordi selskabet blev tvunget til at betale krigsskat til EU. Exxon har derfor lagt sag an mod EU.

Tyskland: 80 år efter Hitler ruller tyske tanks atter frem mod Rusland

Nazi Tyskland indledte i 1941 sin angrebskrig mod Rusland. 80 år senere ruller tyske tanks atter frem mod Rusland. Som i 1941 sker det med støtte fra USA og Storbritannien. Leverancerne er en del af den fortsatte glidebane mod atomkrig mod Rusland, NATO indledte allerede i midten af 1990'erne. Efter Ruslands angreb på Ukraine i 2022 afviste NATO i første gang at levere missilsystemer til regimet i Ukraine. De blev leveret. NATO afviste at levere langtrækkende artilleri. Det blev leveret. NATO afviste at levere kampvogne. De bliver nu leveret.

Israel: Dokumentar om drabet på journalisten Shireen Abu Akleh klæder apartheidregimet af til skindet

I maj dræbte israelske soldater den palæstinensiske journalist Shireen Abu Akleh. Der var tale om ren rutine fra besættelsesmagtens side. Den eneste grund til at sagen fortsat når frem til internationale medier er, at Abu Akleh samtidig havde statsborgerskab i USA. Apartheidregimet er kommet med en lang række bortforklaringer om drabet:

Mens vi venter på 3. Verdenskrig: USA udvikler nyt strategisk bombefly til atomvåben

For første gang i 30 år har USA fremstillet et nyt strategisk bombefly, der skal kunne anvendes til kernevåben, og fjenden identificeres åbent som Kina. USA's luftvåben planlægges at anskaffe 100 af det nye B-21 bombefly, der kommer til at koste mindst 700 mio. US$ pr. styk. Der er tale om første fase i planen til en værdi af 1000 mia. US$ til fornyelse af supermagtens arsenal af atomvåben og fremføringsmidler.

USA: Daglige masseskyderier

Siden 2014 har USA haft mindst 1 masseskyderi dagligt. De fleste har du slet ikke hørt om. Masseskyderier er blevet dagligdag. Det britiske dagblad Guardian og Gun Violence Archive har lavet en oversigt over samtlige masseskyderier siden 2014. Landet betaler en høj pris for den frie adgang til skydevåben og sin middelalderideologi om at enhver skal have ret til at anskaffe sig så mange våben han vil.