USA: Kemisk katastrofe under fortsat udvikling

I USA's miljøbeskyttelsesstyrelse EPA har industrien ladet registrere 86.000 kemikalier. Næsten ingen af dem har været udsat for tilbundsgående undersøgelse, for så ville de sandsynligvis aldrig være blevet tilladt. I 70 år tilsatte olieselskaberne bly til benzinen. Miljoner af tons bly er spredt på markerne i USA, Europa og resten af verden, fordi ingen statslig myndighed ønskede at bremse olieindustriens profithunger. Bly kan fortsat måles nyfødtes blod, selv om det er 30 år siden bly blev forbudt.

Danmark: Det var USA der i september saboterede Nordstream 1 og 2

Den nordamerikanske journalist Seymour Hersh afslørede onsdag, at det var USA der i september sidste år gennemførte en sabotageaktion mod Nordstream 1 og 2 gasledningerne øst for Bornholm. I ly af BALTOPS flådemanøvrerne i Østersøen i juni 2022 placerede US dykkere i samarbejde med den norske marine de nødvendige C4 sprængstoffer på rørledningerne. I september overfløj et norsk P8 spionfly området og smed den sonarbøje, der efterfølgende udløste eksplosionerne.

Danmark: Ørsted censurer fotoudstilling: OLIE ER GODT

Ørsted har en kontrakt med det britiske Natural History Museum, hvor koncernen støtter museet, der til gengæld ikke må kritisere dets olieudvinding. Kontrakten blev indgået i 2016, da koncernen hed Dong. Den sponsorerede museets naturfotokonkurrence, Til gengæld måtte museet ikke "komme med udtalelser der kunne skade koncernens omdømme".

Danmark: En partheidstat

Verden er ved at erkende, at Danmark er på vej mod at blive en apartheidstat. For en uge siden besluttede Folketinget, at ukrainske flygtninge kan bosættes i de såkaldte "ghettoer", der forinden er blevet tømt for "ikke-vestlige" indbyggere. Apartheidstaten har defineret "Vesten" som EU, 8 associerede europæiske stater, USA, Canada, Australien, New Zealand. Indbyggere fra resten af verden (omkring 90% af verdens befolkning) udsættes for diskrimination.

Danmark: Ny lov giver Skat mulighed for sammenkøre danskernes politiske tilhørsforhold med skatteoplysningerne

Folketinget vedtog i december lov L73 uden opposition. Loven giver Skat mulighed for at samkøre oplysninger fra andre offentlige myndigheder med egne data. Det giver Skat mulighed for at målrette sine aktiviteter bestemte politiske grupper. Skat har en enorm magt fordi myndigheden i sidste ende 100% kan styre hvad hver dansk lønmodtager kan få udbetalt fra sin arbejdsgiver, styre adgang til bankkonti og vilkårligt udstikke bøder. Med L73 har politikere fra højre til venstre givet Skat mulighed for ubegrænset at bruge sine magtmidler mod bestemte politiske grupper.

Danmark: Fortsat ulovlig masseovervågning trods flere EU domme

I strid med Grundlov og internationale konventioner fortsætter den danske stat sine kriminelle aktiviteter med masseovervågning af sin befolkning. I endnu en dom slår EU domstolen fast, at masseindsamlingen af et lands borgeres internet- og telefondata er en krænkelse af retten til privatliv. Grundloven beskytter privatlivets fred, men Justitsministeriet ignorerer grundloven.

Kurdistans og yazidiernes kamp mod islamisk stat - et fotoessay

Den canadiske fotograf og forfatter Joey Lawrence har siden marts 2015 fulgt kurdernes og yazidiernes kamp mod Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak. Det er der nu kommet en bog ud af. Mens USA, Danmark og resten af den vestlige koalition der i 2003 invaderede Irak skabte det politiske og religiøse morads der i 2010 var grundlaget for opkomsten af IS, var det kurderne og yazidierne der fra 2015 bekæmpede og til slut besejrede de islamiske fundamentalister, og ofte var det kvinderne der var spidsen.

Lørdag 2/2 kl. 11.55 demonstration foran USA's ambassade mod supermagtens kupforsøg i Venezuela

Fem minutter i tolv, lørdag arrangerer en række solidaritetsorganisationer, fagforeninger og politiske partier demonstration  foran USA's ambassade i København i protest mod supermagtens kupforsøg i Venezuela. Det sker under parolerne:

  • Stop USA's indblanding i Venezuela!
  • Danmark må øjeblikkeligt ændre holdning – ingen dansk støtte til kuppet!
  • Venezuelas folk har ret til selv at vælge deres egen præsident uden nogen former for indblanding.
  • For en bred bevægelse mod statskuppet – solidaritet med Venezuelas arbejdere, bønder og fattige.

Dansk støtte til Venezuelas Quisling

Efter Tyskland i april 1940 havde besat Norge, indsatte nazisterne Vidkun Quisling som landets statsminister. Efter krigen blev Quisling dømt for landsforræderi og henrettet.

Torsdag meldte den danske udenrigsminister, at Danmark støtter Venezuelas Quisling, Juan Guaidó, der onsdag udråbte sig selv til Venezuelas præsident. Guaidó har samme folkelige opbakning i Venezuela som Quisling havde i Norge. Hans parti blev i 2016 valgt til parlamentet med omkring 8% af stemmerne.