Danmark: Ørsted censurer fotoudstilling: OLIE ER GODT

Ørsted har en kontrakt med det britiske Natural History Museum, hvor koncernen støtter museet, der til gengæld ikke må kritisere dets olieudvinding. Kontrakten blev indgået i 2016, da koncernen hed Dong. Den sponsorerede museets naturfotokonkurrence, Til gengæld måtte museet ikke "komme med udtalelser der kunne skade koncernens omdømme".

Shells foreløbige overskud i 2022: 30 mia. US$

Mens forbrugernes energiregninger er steget 2-500% i 2022 er energiselskabernes profitter eksploderet. Shells overskud alene for de første 9 måneder af året er 30 mia. US$. Det franske Totals der også sidder på den danske Nordsøolie har 28,7 mia. US$ i overskud. Selskaberne betaler ikke skat, men udbetaler i stedet en del af overskuddet til deres aktionærer.

Storbritannien: Retsvæsenet grundlæggende racistisk

En aktuel undersøgelse afslører, at over halvdelen af dommerne i England og Wales er grundlæggende racistiske. De kommer med racistiske ytringer i retslokalerne eller afsiger racistiske domme med racistiske formuleringer.

De britiske dommeres racisme rettes både mod anklagede, vidner og advokater. Den rettes mod folk af asiatisk afstamning men især mod folk af afrikansk afstamning. Trods den udbredte racisme er kun en dommer sanktioneret for racisme siden 2020.

Storbritannien: Sulten hastigt stigende

En fjerdelel af alle britiske familier måtte droppe et eller flere måltider i september som følge af den økonomiske krise i landet. Sulten bliver endnu værre, jo flere børn familien har. 42% af landets familier med 3 børn eller flere måtte droppe måltider i september. Situationen er nu værre end under de første uger af COVID-19 lockdown i 2020. Sultne skoleelever tvinges til at stjæle mad fra skolekammerater. Situationen forventes at blive endnu værre til vinter og har skabt begrebet "eat or heat". Familierne har ikke både råd til at spise og varme deres bolig.

Storbritannien: Britisk politiagent der bl.a. spionerede i Tyskland dømt in-absentia

Den britiske politiagent Mark Kennedy blev mandag dømt in-absentia for spionage og infiltration af miljøgrupper, antifascister og anarkistgrupper i Tyskland. Her arbejdede han i 7 år frem til 2010 med sin spionagevirksomhed - i samarbejde med både britisk og tysk politi. En dommer i Mecklenburg-Vorpommern erklærede, at dette - uden sanktion fra tyske domstole - var i strid med tysk lovgivning. Kennedy havde ikke blot spioneret i Tyskland. Han havde rejst rundt i 14 europæiske lande og udfoldet sine kriminelle aktiviteter.

Fødevarekrise: 453 mia. US$ i profit til energi- og fødevarekoncerner de sidste 2 år

Mens verden vånder sig over de hastigt stigende priser på energi og fødevarer, konstaterer det britiske Oxfam, at ejerne af verdens største energi- og fødevarekoncerner de sidste 2 år har scoret 453 mia. US$ i profit. Siden Ruslands angreb på Ukraine er disse selskabers løbende profitter fordoblet, så beløbet på 453 mia. US$ vil blive endnu større fremover. Samtidig med gigantprofitterne er en stor del af verdens befolkning kastet ud i dyb fattigdom.

USA og G7 har anklaget Rusland for at have forårsaget krisen ved bl.a. at hindre ukrainsk fødevareeksport. Det er løgn:

Indonesien: Storbritannien planlagde folkemordet i 1965

Netop offentliggjorte dokumenter i Storbritannien afslører, at landet spillede en central rolle i organiseringen af folkemordet i Indonesien i 1965-66, der kostede mellem ½ og 3 millioner livet. Storbritannien havde i starten af 1960'erne planlagt "afkoloniseringen" af den malayiske føderation, men Indonesien der 15 år tidligere havde tilkæmpet sig selvstændighed havde været skarp modstander af denne proces, og havde lejlighedsvis sendt sine soldater ind over grænsen til Malaya.

Storbritannien: Tidligere israelsk spion arbejder nu i Labours hovedkontor

Det britiske arbejderparti, Labour har ansat den tidligere israelske spion Assaf Kaplan i sit hovedkvarter, Kaplan arbejdede i 5 år i det israelske militærs afdeling for cyberkrig. Britiske og israelske zionister gik i 2018 i samarbejde med Labours højrefløj og fik året efter væltet partiets formand Jeremy Corbyn, der blev anklaget for antisemitisme. I efteråret 2020 smed den nuværende formand Keith Starmer Corbyn ud af partiet efter at denne havde forsvaret sig mod anklagerne. Ansættelsen af spionen bekræfter blot det nære samarbejde mellem Labour og den militante zionisme.

 

Storbritannien: Hvordan zionister fik smidt Jeremy Corbyn på porten

Den britiske højrefløjs zionist Joe Glasman pralede i en video fra januar om, at det var ham og hans organisation "Campaign Against Anntisemitism" der fik afsat det britiske arbejderpartis leder Jeremy Corbyn: "Vi slagtede ham", pralede Glasman. Britiske medier kørte i 2019 en intens kampagne mod Corbyn, som blev næret af løgne fra zionistiske organisationer. Ikke fordi Corbyn var antisemitisk, men fordi han tilhørte arbejderpartiets venstrefløj, og i modsætning til andre britiske politikere ikke var anti-palæstinensisk.

Venezuela: Storbritannien tvunget til at opgive tyveriet af Venezuelas guldreserver

En appelret i London omstødte mandag en kendelse afsagt af den britiske landsret i juli 2020. Juli kendelsen fratog den venezuelanske nationalbank BCV adgangen til landets guldreserver, fordi Storbritannien ikke anerkendte Venezuelas folkevalgte regering men derimod formanden for nationalforsamlingen. BCV lagde derfor sag an mod Bank of England. Appeldomstolen pålægger i sin kendelse det britiske udenrigsministerium at beslutte om Storbritannien i alle henseender kun anerkende kuppræsidenten som Venezuelas præsident, eller om landet anerkender præsident Maduro som den fungerende præsident.