Spanien: Israel begår folkemord

Spaniens udenrigsminister Jose Manuel Albares meddelte torsdag, at landet tilslutter sig Sydafrikas sag mod Israel ved den Internationale Domstol i Haag (ICJ) for folkemord. ICJ har foreløbig afsagt 3 foreløbige kendelser, der pålægger terrorstaten at indstille folkemordet. Kendelser pariastaten alle har ignoreret.

Spanien er det første europæiske land der tilkendegiver, at terrorstaten begår folkemord. Det har forbudt skibe på vej til Israel med våben at anløbe spansk havn.

Israel i diplomatisk krig mod Spanien

Efter Norges, Irlands og Spaniens anerkendelse af Palæstina som stat for 10 dage siden tog terrorstaten hævn ved at oplyse, at den nægtede det spanske konsulat ret til at behandle sager vedrørende palæstinensere fra den besatte Vestbred. Den spanske udenrigsminister svarede torsdag terrorstaten med, at den ikke skal blande sig i Spaniens diplomatiske arbejde.

Spanien: Israel begår folkemord i Gaza

Spanien kræver, at terrorstaten øjeblikkelig følger ICJ's kendelse. Den spanske vice-premierminister Yolanda Diaz karakteriserede allerede tidligere på ugen Israels krig mod Gaza som folkemord. Lørdag karakteriserede også den spanske forsvarsminister Margarita Robles Israels krig som folkemord.

FN's Specialrapporteur Francesca Albanese har opfordret alle FN's medlemslande til at indføre militære og økonomiske sanktioner mod terrorstaten. Israel har sat sig totalt udenfor det internationale samfund og vil først stoppe, når det bliver ramt økonomisk og militært af sanktioner.

Norge, Spanien, Irland anerkender Palæstina som stat

Norge, Spanien og Irland meddelte onsdag at de den 28. maj anerkender Palæstina som stat. Landet er i dag anerkendt som stat af 143 ud af FN's 193 medlemslande. Den 28. stiger tallet til 146. Alle afrikanske lande bortset fra Eritrea og Cameroon anerkender Palæstina.

Følgende lande har siden 2011 anerkendt Palæstina som stat:

Spanien offentliggør i dag tidsplan for anerkendelse af staten Palæstina

Den spanske premierminister Pedro Sanchez offentliggør i dag tidsplanen for anerkendelse af Palæstina som stat. Sammen med Irland, Slovenien og Malta aftalte landet i marts at anerkende Palæstina.

Israel fordømte på et møde med dets nazistiske venner i sidste uge planen. Det var det højreradikale spanske parti Vox, der var vært for et møde med andre europæiske højreradikale partier samt de højreradikale israelske regeringspartier. Nazisterne vedtog en udtalelse der hævdede, at spansk anerkendelse af Palæstina var udtryk for Spaniens anerkendelse af Hamas.

Spanien blokkerer for skibe med våben til Israel

Den spanske udenrigsminister Jose Manuel Albares udtalte fredag, at Spanien ikke vil tillade skibe med våben til Israel at gå i havn i Spanien. Det skete efter myndighederne fredag forhindrede et skib med våben til Israel at søge havn i Cartagena. Det var det første skib der blev nægtet adgang siden den spanske politik blev sat i værk.

Spanien kræver Israel udelukket fra Eurovision Genocide Contest

Den spanske arbejdsminister Yolanda Diaz krævede fredag terrorstaten udelukket fra at deltage i finalen i Eurovision Genocide Contest lørdag. Hun satte samtidig en online hasteunderskrift indsamling i gang for at styrke kravet. Baggrunden er, at "Israel i gang med at udrydde det palæstinensiske folk og rasere dets land".

Spanien planlægger at anerkende Palæstina som stat til juli

Spanske medier skriver, at Spaniens premierminister Pedro Sanchez oplyser, at landet anerkender Palæstina som selvstændig stat fra juli. Sammen med Irland, Malta og Slovenien meddelte Spanien for 10 dage siden, at dette var planen. Israel beskyldte efterfølgende landene for at "belønne terrorisme" .

Udviklingen de næste måneder kan komme til at gå hurtigt i takt med at pariastaten Israel mister sin internationale opbakning i lyset af folkemordet i Gaza og henrettelse af folk fra resten af verden.