Spanien: Afsætter præsidenten i Catalunya

Spaniens højesteret har forbudt præsidenten i Catalunya, Quim Torra at udføre offentligt embede i 18 måneder. Det er 2. gang over de seneste 3 år at regimet i Spanien har afsat en præsident i Catalunya. I oktober 2017 arresterede det spanske regime 16 fremtrædende catalanske politikere og udstedte samtidig arrestordre på præsident Carles Puigdemont, der flygtede og gik i eksil.

Spanien: Nazistpartiet Vox bruger 'truslen fra indvandrerbørn' som omdrejningspunkt i deres fremmedfjendske valgkampagne

Det spanske nazistparti Vox har i slutspurten af den spanske valgkamp bragt uledsagede flygtningebørn ind i valgkampen. Partiet anklager dem - uden dokumentation - for at stå bag omfattende tyverier og har i strid med sandheden erklæret at udenlandske bander står bag 70% af voldtægterne i Spanien. Skrækkampagnen synes at give pote. Ved den seneste opinionsundersøgelse 4. november stod partiet til at få 14% af stemmerne, og dermed til at blive Spaniens tredjestørste parti. De spanske fascister i PP, Vox og Ciudadanos står dermed til at få 44% i søndagens valg.

Spanien fordømmer opfordringerne til militærkup eller invasion af Venezuela

Efter at Venezuelas parlamentsformand (og selvudnævnte 'præsident') Juan Guaidó i weekenden opfordrede omverdenen til at tage militære midler i brug overfor landet med det formål at fjerne dets folkevalgte præsident Maduro meddelte den spanske regering mandag, at den ikke støtter anvendelsen af militære midler overfor Venezuela. Guaidós voldelige parti arrangerede i weekenden voldelige demonstrationer ved grænsen mellem Venezuela og Colombia. De kostede 4 mennesker livet. Guaidó og hans tilhængere forsøgte med vold at køre lastbiler med forsyninger over grænsen til Venezuela.

Moskvaprocesserne 2.0 Spanien indleder den politiske retsag mod katalanske politikere

I Madrid indledte den spanske stat tirsdag den politiske retsag mod 9 mænd og 3 kvinder, anklaget for højforræderi pga. deres aktiviteter til støtte for katalansk selvstændighed. Anklagemyndigheden har begæret op til 25 års fængsel, mens forsvarererne kræver frifindelse. Katalonien gennemførte i oktober 2017 en folkeafstemning om selvstændighed. Politi udkommanderet fra den spanske centralregering forsøgte med vold at hindre gennemførelsen af afstemningen. Det mislykkedes. 90% stemte for selvstændighed.