Norge fordømmer Israels krig mod FN

Den norske udenrigsminister Espen Barth Eide fordømte tirsdag terrorstatens krig mod FN og specifikt dens forbud til UNRWA mod at levere nødhjælp til det nordlige Gaza - i strid med ICJ's kendelse af 26. januar og FN's Sikkerhedsrådsresolution af 25. marts. Eide skrev på Twitter at: "livsbevarende humanitær hjælp er afgørende og den haster. Israel må sikre øget adgang af vitale fødevareforsyninger ind i og indenfor Gaza".

 

Norge fraråder samhandel med Israels illegale bosættelser

Norge anbefalede torsdag sit erhvervsliv ikke at indgå i handelsaftaler med terrorstatens bosættelser på den besatte Vestbred. Den norske udenrigsminister Espen Barth Eide skrev i en pressemeddelelse:

“Norge har i mange år haft det synspunkt, at Israels bosættelsespolitik på den besatte Vestbred og Østjerusalem er i strid med international lov, deriblandt international humanitær lov og menneskerettighederne. Den underminerer udsigten til en fremtidig palæstinensisk stat og en fredelig løsning af konflikten".

Norsk Flygtningehjælp: Israel og dets støtter er for al fremtid sværtet af de gruopvækkende massakrer på civile

Norsk Flygtningehjælps direktør Jan Egeland sagde tirsdag, at Israels bombardementer af Gaza nu tæller blandt de "værste overgreb på en civilbefolkning i vor tid. Vore kolleger stiller sig selv det enkle spørgsmål: hvordan er det muligt, at disse uhyrlige overgreb rapporteres over hele verden, og alligevel gøres der ingenting for at standse dem." Egeland fortsatte:

USA: Verdens største hangarskib til Norge til forberedelse af atomkrig mod Rusland

USA's største hangarskib Gerald R. Ford ankom onsdag til Oslo. Det er en del af en angrebsgruppe, der også består af 2 atom-undervandsbåde, 2 krydsere og en eskadre destroyere. Kommandanten for USA's 6. flåde, viceadmiral Thomas E. Ishee erklærede, at angrebsgruppen fortsætter op langs den norske kyst til Arktis for at gennemføre “freedom of navigation” operationer. En betegnelse der dækker over chikane af den internationale skibsfart.