Colombia: Fortsat krig mod landets journalister

Selvom Colombia gennem flere år har gennemløbet en fredsproces, er gamle vaner vanskelige at lægge fra sig. Militæret henretter fortsat medborgere det ikke bryder sig om, og det indsamler fortsat efterretninger på medborgere det ikke bryder sig om. Det gælder også journalister. Tidsskriftet Semana har offentliggjort oplysninger om, at militæret har indsamlet oplysninger om 130 journalister: deres kontakter, familiemedlemmer og venner.

Colombia: Sammenstød og tåregas efter hundredetusinder demonstrerer mod landets højreradikale regering

Flere hundrede tusinde pensionister, studerende, lærere og arbejdere demonstrerede torsdag mod Colombias upopulære præsident Ivan Duque. Præsidenten har nu kun opbakning blandt 26% af vælgerne. Demonstrationerne er udløst af regeringens planlagte sænkning af pensionerne og sabotage af fredsaftalen med FARC guerillaen fra 2016.

Fascistisk Internationale

USA's nationale sikkerhedsrådgiver hilste valget af den fascistiske kommandosoldat Jair Bolsonaro i Brasilien velkommen. Samtidig optrappede han truslerne mod Cuba, Venezuela og Nicaragua, som han kaldte for "tyranniets trojka". Han fremlagde samtidig nye sanktioner mod Cuba og Venezuela. Boltons hyldest til den fascistiske præsident Duque i Colombia og Bolsonaro i Brasilien peger i retning af, at USA planlægger at bruge disse stater til militært angreb på Venezuela.

USA truer Venezuela med krig

Ved sin tale til FN's Generalforsamling i 2017 truede USA's Donald Trump Nordkorea med atomar udslettelse. Supermagtens krigeriske præsident fortsatte stilen da han i sin tale til Generalforsamlingen i oktober 2018 erklærede, at "alle midler var på bordet" i håndteringen af "problemet" i Venezuela. USA bragte samtidig Colombia og Brasilien i stilling forud for en mulig krig mod Venezuela. I Colombia valgtes fascisten Iván Duque Márquez i maj 2018 til præsident. I Brasilien stod fascisten Jair Bolsonaro i oktober til at vinde valget.