Japan forbereder krig mod Kina

USA's ambassadør i Japan Rahm Emanuel meddelte i sidste uge, at Japan forventes at blive optaget i AUKUS militæralliancen bestående af USA, Storbritannien og Australien, der forbereder krig mod Kina. Japan holdt fra 1920'erne det nordlige og siden også de østlige dele af Kina besat. Nu får det chancen igen, som del af USA's krigsforberedelser mod Kina.

USA fordømt i FN's Sikkerhedsråd

USA blev mandag fordømt af de fleste lande med sæde i FN's Sikkerhedsråd. Det var Rusland der havde indkaldt rådet efter USA's angreb på Syrien og Iraq i fredags. Rusland konstaterede at USA's angreb var i strid med international lov og udgjorde en drastisk eskalation af den allerede sikkerhedsmæssige situation i regionen. Kinas FN ambassadør Zhang Jun konstaterede, at USA "krænker Syriens og Iraqs territoriale integritet, selvstændighed og overherredømme" ved dets angreb på de to lande.

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei udsættes for heksejagt. Ikke i Kina, men i Europa

Kunstneren Ai Weiwei var indtil sidste år de europæiske koloniregimers darling pga. hans kritik af forholdene i Kina, hvorfra han siden 2015 han været i eksil.

I 2015 lukkede EU munden på ham pga. hans åbenmundede kritik af EU landenes forfølgelse af flygtninge fra Mellemøsten.

I november 2023 blev en forestående udstilling i London aflyst, fordi Ai Weiwei stillede sig på Palæstinas side mod det israelske folkemord. Det samme gentog sig efterfølgende i Paris.

Gaza: Kina giver humanitær hjælp til UNRWA

Det statslige kinesiske TV, CCTV meddelte mandag at den kinesiske regering har besluttet at give katastrofebistand til FN's hjælpeorganisation for Palæstina, UNRWA. Formålet er at formindske den humanitære Israel har skabt i Gaza. Problemet er dog, at Israel ikke tillader nogen form for humanitær bistand at komme ind.

USA og EU har afbrudt enhver form for hjælp. Kina er åbenbart den eneste tilbageværende civiliserede stormagt. I modsætning til EU og USA har Kina endvidere opfordret til våbenhvile.

USA: Forsøger under G20 topmødetat tvinge Indien til at bakke op om den forestående krig mod Kina

USA forsøgte under G20 topmødet at lokke Indien ind i dets anti-kinesiske alliance med løfter om økonomisk bistand, våben og teknologisk bistand. Terrorregimet i Washington har allerede NATO, Australien, New Zealand, Japan og Sydkorea på plads, men ønsker at få verdens folkerigeste land, Indien med i sammenslutningen af lande der forbereder krig mod Kina.

Fiji: Advarer mod USA's og Kinas forsøg på at polarisere Stillehavsregionen

Statslederne for Papua New Guinea, Solomon Islands, Vanuatu, Fiji og New Caledonia mødes i disse daga i Vanuatu for at diskutere globale klimaforandringer og regional sikkerhedspolitik. De globale klimaforandringer som Vestens hundredeårige afbrænding af fossile brændstoffer har igangsat er i gang med at drukne flere nationer i Stillehavet pga. stigende vandstand. Men Vestens fokus med USA i spidsen er ikke klimaforandringer, men derimod bestræbelserne på at bevare deres verdensherredømme. Den største trussel mod dette er Kinas økonomiske vækst.

BRICS: Optager 6 nye lande

Statsledere fra mere end 40 lande deltog i BRICS topmødet i Sydafrika. 6 af dem bliver nu formelt optaget i BRICS: Argentina, Ethiopien, Egypten, Iran, Saudi Arabien og De forenede arabiske Emirater (UAE). Koloniregimerne i nord med USA gjorde alt for at nedgøre topmødet, der repræsenterede halvdelen af jordens befolkning. Deltagerne har ikke nogen umiddelbar økonomisk fordel af at være med i BRICS, men det er et signal til koloniregimerne samlede i bl.a.

BRICS: Udvidelse af kredsen på topmøde i Sydafrika

BRICS (Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Sydafrika) holder i disse dage topmøde i Sydafrika. De repræsenterer halvdelen af jordens befolkning. BRICS er en modvægt til de vestlige koloniregimer, deres krige og økonomiske udplyndring af landene i syd. Det er ikke blot præsidenterne for de 5 økonomiske sværvægtere der deltager, men også snesevis af præsidenter fra andre lande i Afrika og Asien, der håber på at blive inviteret med i klubben. Sydafrika oplyser, at 40 andre lande har ønsket at blive optaget.