Japan forbereder krig mod Kina

USA's ambassadør i Japan Rahm Emanuel meddelte i sidste uge, at Japan forventes at blive optaget i AUKUS militæralliancen bestående af USA, Storbritannien og Australien, der forbereder krig mod Kina. Japan holdt fra 1920'erne det nordlige og siden også de østlige dele af Kina besat. Nu får det chancen igen, som del af USA's krigsforberedelser mod Kina.

Japan genoptager hjælpen til UNRWA

Det japanske udenrigsministerium meddelte fredag, at landet genoptager hjælpen til UNRWA. Den blev indstillet for 2 måneder siden efter Israel havde udsendt udokumenterede påstande om forbindelse mellem UNRWA og Hamas. I løbet af de seneste uger har Canada, Australien, Sverige og Finland genoptaget hjælpen. Japan stemte mandag for Sikkerhedsrådets resolution, der pålægger terrorstaten øjeblikkelig våbenhvile i Gaza.

Japan: 3 måneders daglige demonstrationer mod Israels folkemord

De sidste 3 måneder har Yusuke Furusawa gennemført daglige demonstrationer mod Israels folkemord foran USA's ambassade, Israels ambassade og koncernerne der er involveret i folkemordet som Starbucks og Zara.

For the past three months, Yusuke Furusawa has been demonstrating on the streets of Tokyo for a ceasefire in Gaza. Although he is alone, the activist mobilizes almost every day with his banner. pic.twitter.com/ZOvkRq3m0D

USA, Sydkorea, Japan: Forberedelse af krig mod Kina

USA holdt i weekenden møde med sine vasalstater Japan og Sydkorea. Formålet var at inddrage dem i USA's krigsforberedelser mod Kina. De to østasiatiske lande er formelt selvstændige, men deres udenrigs- og sikkerhedspolitik bestemmes af USA. Sydkorea har de sidste hundrede år haft et anstrengt forhold til Japan, der i 1910-45 holdt den koreanske halvø besat og brugte den som koloni. Koreanerne blev sat til tvangsarbejde i japanske fabrikker, og kvinder blev sendt til Japan som sexslaver.

Japan: Forberedelse til krig mod Kina

Japans regering offentliggjorde 28/7 en hvidbog, der skal legitimere landets fordobling af krigsbudgettet. Japan er ikke en selvstændig stat. Dets udenrigs- og sikkerhedspolitik er siden 2. Verdenskrigs afslutning i 1945 blevet udformet af USA. Mens propagandaen i Japan hidtil alene har omtalt Nordkorea som "fjenden", er det nu Kina der er landets største "strategiske udfordring". Udover store våbenleverancer til Taiwan manøvrerer USA i disse måneder Japan og Sydkorea ind i inddæmningen af Kina.

G7: I Japan for at forberede 3. verdenskrig

Lederne af Vestens koloniregimer, G7 mødes i disse dage i Japan for at forberede 3. Verdenskrig. Paradoksalt nok har Japan placeret mødet i Hiroshima, hvor USA i august 1945 begik historiens største terrorhandling, da det smed en atombombe over byen. Den kostede i de følgende år 333.000 mennesker livet. Japan har derfor en lang tradition for modstand mod atomvåben. Dog ikke mere end at landet i 2023 besluttede at fordoble sine krigsbudgetter, og i 2022 ikke at skrive under på FN resolutionen om total udryddelse af atomvåben.

Japan: NATO åbner kontor som led i USA's forberedelser af krig mod Kina

NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg har de sidste dage besøgt Japan og meddelte i den anledning, at krigsalliancen åbner et kontor i landet. Det sker som led i USA's forberedelser til krig mod Kina. Den danske ambassadør i Japan, Peter Taksø-Jensen skal fungere som forbindelsesofficer mellem krigsalliancen og Japan. Japan har som en integreret del af denne politik indledt en voldsom genoprustning, hvor krigsbudgettet fordobles.

USA's handelskrig kaster Japan i favnen på Kina

Japans premierminister, Shinzo Abe tog torsdag på et tredages besøg i Kina. Det første statsbesøg i 7 år. I 2012 blev forholdet mellem de to lande drastisk afkølet pga. strid om øer i det Østkinesiske hav. Territorialstriden eksisterer fortsat, men de to lande har fået andet at tænke på, efter USA har indledt handelskrige mod begge. Supermagten har lagt told på japansk stål og aluminium og straftold på kinesiske varer til en værdi af 200 mia. US$ årligt.