USA, Sydkorea, Japan: Forberedelse af krig mod Kina

USA holdt i weekenden møde med sine vasalstater Japan og Sydkorea. Formålet var at inddrage dem i USA's krigsforberedelser mod Kina. De to østasiatiske lande er formelt selvstændige, men deres udenrigs- og sikkerhedspolitik bestemmes af USA. Sydkorea har de sidste hundrede år haft et anstrengt forhold til Japan, der i 1910-45 holdt den koreanske halvø besat og brugte den som koloni. Koreanerne blev sat til tvangsarbejde i japanske fabrikker, og kvinder blev sendt til Japan som sexslaver.

Japan: Forberedelse til krig mod Kina

Japans regering offentliggjorde 28/7 en hvidbog, der skal legitimere landets fordobling af krigsbudgettet. Japan er ikke en selvstændig stat. Dets udenrigs- og sikkerhedspolitik er siden 2. Verdenskrigs afslutning i 1945 blevet udformet af USA. Mens propagandaen i Japan hidtil alene har omtalt Nordkorea som "fjenden", er det nu Kina der er landets største "strategiske udfordring". Udover store våbenleverancer til Taiwan manøvrerer USA i disse måneder Japan og Sydkorea ind i inddæmningen af Kina.

G7: I Japan for at forberede 3. verdenskrig

Lederne af Vestens koloniregimer, G7 mødes i disse dage i Japan for at forberede 3. Verdenskrig. Paradoksalt nok har Japan placeret mødet i Hiroshima, hvor USA i august 1945 begik historiens største terrorhandling, da det smed en atombombe over byen. Den kostede i de følgende år 333.000 mennesker livet. Japan har derfor en lang tradition for modstand mod atomvåben. Dog ikke mere end at landet i 2023 besluttede at fordoble sine krigsbudgetter, og i 2022 ikke at skrive under på FN resolutionen om total udryddelse af atomvåben.

Japan: NATO åbner kontor som led i USA's forberedelser af krig mod Kina

NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg har de sidste dage besøgt Japan og meddelte i den anledning, at krigsalliancen åbner et kontor i landet. Det sker som led i USA's forberedelser til krig mod Kina. Den danske ambassadør i Japan, Peter Taksø-Jensen skal fungere som forbindelsesofficer mellem krigsalliancen og Japan. Japan har som en integreret del af denne politik indledt en voldsom genoprustning, hvor krigsbudgettet fordobles.

USA's handelskrig kaster Japan i favnen på Kina

Japans premierminister, Shinzo Abe tog torsdag på et tredages besøg i Kina. Det første statsbesøg i 7 år. I 2012 blev forholdet mellem de to lande drastisk afkølet pga. strid om øer i det Østkinesiske hav. Territorialstriden eksisterer fortsat, men de to lande har fået andet at tænke på, efter USA har indledt handelskrige mod begge. Supermagten har lagt told på japansk stål og aluminium og straftold på kinesiske varer til en værdi af 200 mia. US$ årligt.