Tyskland: Millioner i strejke for højere løn

De tyske fagforeninger Verdi med 2,5 mio. medlemmer og EVG med 230.000 gik mandag i strejke i protest mod arbejdsgivernes manglende vilje til at kompensere for det massive reallønsfald. Verdi kræver 10,5% lønstigning og EVG kræver 12%. Arbejdsgiverne har tilbudt et engangsbeløb på 1000 Euro i 2023 og 1500 Euro i 2024. Verdi organiserer de ansatte i havne, lufthavne, jernbaner og veje.

“En arbejdskamp der ikke har konsekvenser er tandløs” erklærede Verdis formand Frank Werneke. I Danmark vælger man den tandløse vej.

Tyskland: 50.000 demonstrerer mod Tysklands krig i Ukraine

50.000 demonstrerede lørdag ved Brandenburger Tor i Berlin mod Tysklands krigspolitik i Ukraine og generelle oprustning. Demonstrationen var organiseret af partiet Die Linkes tidligere forkvinde Sahra Wagenknecht og feministen Alice Schwarzer. Både tyske og internationale medier havde op til dagen ført en omfattende skræmmekampagne der påstod, at demonstrationen havde tilslutning fra den radikale højrefløj.

Danmark: Det var USA der i september saboterede Nordstream 1 og 2

Den nordamerikanske journalist Seymour Hersh afslørede onsdag, at det var USA der i september sidste år gennemførte en sabotageaktion mod Nordstream 1 og 2 gasledningerne øst for Bornholm. I ly af BALTOPS flådemanøvrerne i Østersøen i juni 2022 placerede US dykkere i samarbejde med den norske marine de nødvendige C4 sprængstoffer på rørledningerne. I september overfløj et norsk P8 spionfly området og smed den sonarbøje, der efterfølgende udløste eksplosionerne.

Tyskland: 80 år efter Hitler ruller tyske tanks atter frem mod Rusland

Nazi Tyskland indledte i 1941 sin angrebskrig mod Rusland. 80 år senere ruller tyske tanks atter frem mod Rusland. Som i 1941 sker det med støtte fra USA og Storbritannien. Leverancerne er en del af den fortsatte glidebane mod atomkrig mod Rusland, NATO indledte allerede i midten af 1990'erne. Efter Ruslands angreb på Ukraine i 2022 afviste NATO i første gang at levere missilsystemer til regimet i Ukraine. De blev leveret. NATO afviste at levere langtrækkende artilleri. Det blev leveret. NATO afviste at levere kampvogne. De bliver nu leveret.

Storbritannien: Britisk politiagent der bl.a. spionerede i Tyskland dømt in-absentia

Den britiske politiagent Mark Kennedy blev mandag dømt in-absentia for spionage og infiltration af miljøgrupper, antifascister og anarkistgrupper i Tyskland. Her arbejdede han i 7 år frem til 2010 med sin spionagevirksomhed - i samarbejde med både britisk og tysk politi. En dommer i Mecklenburg-Vorpommern erklærede, at dette - uden sanktion fra tyske domstole - var i strid med tysk lovgivning. Kennedy havde ikke blot spioneret i Tyskland. Han havde rejst rundt i 14 europæiske lande og udfoldet sine kriminelle aktiviteter.

Tysk højreradikal gruppe brugte politiets data til at lave dødslister

Den tyske højreradikale gruppe Nordkreuz har i flere år brugt sin adgang til politiets computersystemer til at lave dødslister over venstreorienterede og flygtningevenner. Gruppens omkring 30 medlemmer har tætte kontakter til militæret og politiet og har gennem flere år anskaffet våben for at kunne gennemføre sine politiske mord. Det er den uafhængige researchgruppe RedaktionsNetzwerk Deutschland der har efterforsket Nordkreuz og dens forbindelser til de tyske myndigheder.

100 år efter mordene på Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht

Titusinder valfartede sidste weekend til Berlin for at markere 100 års dagen for mordene på Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht den 15. januar 1919. Indtil 1914 havde de været medlemmer af Socialdemokratiet, men stemte som de eneste imod da Socialdemokratiet stillede sig bag borgerskabets krigsbevillinger, der kastede Tyskland ud i 1. Verdenskrig.

Rosas og Karls mordere var socialdemokrater. Den øverste ansvarlige var den socialdemokratiske forsvarsminister Gustav Noske.

240.000 deltager i anti-nazistisk demonstration i Berlin

Over 240.000 deltog søndag i en demonstration i Berlin vendt mod den tyske radikale højefløj med AfD i spidsen, men var samtidig også en advarsel til den radikale højredrejning i regeringspartiet CSU, der samme dag fik en stor vælgerlussing i Bayern, hvor det gik 11% tilbage og for første gang i over 60 år mistede sin totale kontrol over parlamentet i München.

Søndagens demonstration i Berlin var resultatet af et bredt samarbejde på venstrefløjen, AFA, anti-racistiske grupper og menneskerettighedsorganisationer som bl.a. Amnesty International.