BRICS: Udvidelse af kredsen på topmøde i Sydafrika

BRICS (Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Sydafrika) holder i disse dage topmøde i Sydafrika. De repræsenterer halvdelen af jordens befolkning. BRICS er en modvægt til de vestlige koloniregimer, deres krige og økonomiske udplyndring af landene i syd. Det er ikke blot præsidenterne for de 5 økonomiske sværvægtere der deltager, men også snesevis af præsidenter fra andre lande i Afrika og Asien, der håber på at blive inviteret med i klubben. Sydafrika oplyser, at 40 andre lande har ønsket at blive optaget.

Efter afkoloniseringen efter 2. verdenskrig, hvor de europæiske koloniregimer blev tvunget til at trække sig tilbage fra de fleste af deres kolonier, dannedes de Alliancefri landes bevægelse, der var en politisk modvægt til de gamle koloniregimer, USA og Sovjetunionen. Efter Sovjetunionens sammenbrud i 1991 gik bevægelsen i opløsning. BRICS blev oprettet i 2009 som modvægt til koloniregimernes fortsatte krige og økonomiske udplyndring af landene i syd. Modstanden mod Vestens krig mod Rusland fra 2022 udspringer især fra BRICS, der nok har fordømt Ruslands krig mod Ukraine, men ikke har villet indføre sanktioner mod Rusland, fordi landet blot fører en krig, som Vesten har ført hundredevis af i det 20. århundrede. BRICS ser Vestens demagogi som dybt dobbeltmoralsk.

USA og EU har arbejdet intensivt på at svække BRICS. Dels gennem igangværende krigsforberedelser mod Kina. Dels ved at lokke Modi regimet i Indien med løfter om økonomisk samarbejde. Det er dog kun lykkedes i begrænset udstrækning. Indien har 75 års samarbejde for samarbejde med Rusland.