Sydafrika: Stil Israels ledere for ICC

Sydafrikas udenrigsminister Naledi Pandor opfordrede søndag den internationale krigsforbryderdomstol ICC til at udstede arrestordrer mod Israels premierminister Benjamin Netanyahu og resten af terrorstatens ledere. "De skal stilles for retten for krigsforbrydelser, forbrydelser mod menneskeheden og folkemord", erklærede ministeren. "Vi forventer at arrestodrene bliver udfærdiget mod dem, der bærer det øverste ansvar for forbrydelserne i overensstemmelse med ICC's principper", fortsatte Pandor.

Israel: Sydafrika hjemkalder sin ambassadør

Sydafrika meddelte mandag at det har hjemkaldt sin ambassadør i Israel i protest mod terrorstatens folkemord i Gaza. Over den seneste uge har 6 andre lande også gjort det, og Bolivia har helt afbrudt de diplomatiske forbindelser.

Over 10.000 civile er nu dræbt i Gaza som følge af Israels terror. Over 26.000 såret. Dertil kommer tusindvis som endnu er begravet i ruinerne og med stor sandsynlighed også er døde.

Israel har optrappet sine bombardementer af hospitaler, moskeer, flygtningecentre og boligområder.

BRICS: Optager 6 nye lande

Statsledere fra mere end 40 lande deltog i BRICS topmødet i Sydafrika. 6 af dem bliver nu formelt optaget i BRICS: Argentina, Ethiopien, Egypten, Iran, Saudi Arabien og De forenede arabiske Emirater (UAE). Koloniregimerne i nord med USA gjorde alt for at nedgøre topmødet, der repræsenterede halvdelen af jordens befolkning. Deltagerne har ikke nogen umiddelbar økonomisk fordel af at være med i BRICS, men det er et signal til koloniregimerne samlede i bl.a.

BRICS: Udvidelse af kredsen på topmøde i Sydafrika

BRICS (Brasilien, Rusland, Indien, Kina, Sydafrika) holder i disse dage topmøde i Sydafrika. De repræsenterer halvdelen af jordens befolkning. BRICS er en modvægt til de vestlige koloniregimer, deres krige og økonomiske udplyndring af landene i syd. Det er ikke blot præsidenterne for de 5 økonomiske sværvægtere der deltager, men også snesevis af præsidenter fra andre lande i Afrika og Asien, der håber på at blive inviteret med i klubben. Sydafrika oplyser, at 40 andre lande har ønsket at blive optaget.

Sydafrika: Desmond Tutu og vestlig dobbeltmoral om apartheidstaten Israel

Efter Desmond Tutus død i slutningen af december strømmede det ind med kondolence fra Vestlige stater. Dobbeltmoralen var så enorm, at den overflød det hele. Det var de samme Vestlige stater der i 1970'erne og 80'erne ignorerede biskop Tutu og hans fordømmelse af af det vestligt støttede apartheidregime i Sydafrika. Fra 1990'erne og 00'erne ignorerede de hans kritik af Israel for dets behandling af palæstinenserne.