Sydafrika: Nej, Israel har IKKE ret til at forsvare sig

Sydafrikas udenrigsminister Ronald Lamola, hilser søndag ICJ's kendelse fra fredag velkommen: "Verdens stater må nu isolere Israel, der insisterer på at praktisere apartheid i Palæstina". Han fortsætter:

Verdens folk hjalp os med at bekæmpe apartheid. ICJ's kendelse opfordrer også verdens folk til at hjælpe det palæstinensiske folk til at bekæmpe det apartheid regime Israel praktiserer.

Sydafrika kræver at Israel øjeblikkelig stopper folkemordet og forlader Gaza

Den Internationale domstol i Haag ICJ hørte torsdag på Sydafrikas fremlæggelse af, hvorfor domstolen er nødt til at stramme sine krav til terrorstaten. Sydafrika slog fast, at Israel har udvist total foragt for domstolens foreløbige kendelser af 26. januar og 28. marts. I stedet for at overholde kendelserne der har international retsvirkning, har terrorstaten optrappet folkemordet og udsultningen af den palæstinensiske befolkning i Gaza.

ICJ forbereder torsdag og fredag ny kendelse mod Israels folkemord

Den Internationale domstol i Haag (ICJ) meddelte tirsdag, at den torsdag og fredag behandler Sydafrikas anbefaling af yderligere påbud til terrorstaten i lyset af de hermetisk lukkede grænser til Gaza og Israels optrapning af folkemordet.

Maldiverne meddelte mandag, at ønsker at stå som medunderskriver på Sydafrikas sag mod Israel ved ICJ, og Tyrkiet meddelte tirsdag, at det også ønsker at skrive under. Egypten meddelte søndag, at det skriver under. Det største strategiske nederlag for USA i Mellemøsten i 45 år.

Global anti-apartheid konference i Sydafrika fordømmer Israels settler-kolonialisme og folkemord

Sydafrika var i dagene fredag til søndag vært for en global anti-apartheid konference med deltagelse fra over 25 lande. Deltagerne skriver i konferencens sluterklæring at de er oprørte over "100 års kolonialisme, 75 års Nakba, 75 års israelsk folkemord, kolonialisme og apartheid":

"Vi har været vidner til 7 måneders folkedrab. Verden har set til mens Israel brutalt har bombarderet Gaza fra land, hav og luften og omdannet det til en udryddelseslejr"

Sydafrika anmoder ICJ om at tager yderligere skridt mod Israel efter udvidelsen af folkemordet til Rafah

Sydafrika der i januar indbragte Israel for den Internationale domstol i Haag (ICJ) for folkemord i Palæstina anmodede fredag domstolen om at tage yderligere skridt mod terrorstaten. Det sker efter terrorstaten har invaderet Rafah og afskåret alle forsyninger af mad, vand og medicin til Gaza. ICJ beordrede 26. januar Israel til at åbne for nødhjælp til Gaza og indstille folkemordet. Terrorstaten ignorerede totalt domstolens kendelse.

 

To afrikanske kunstnere returnere deres tyske medaljer i protest mod landets støtte til Israels folkemord

Kunstnere fra Egypten og Sydafrika har returneret deres tyske medaljer i protest mod landets aktive medvirken i Israels folkemord i Palæstina. Tysklands Goethe medaljer gives til udenlandske kunstnere, der har ydet exceptionelle bidrag til international kulturel udveksling. Den sydafrikanske forfatter Zukiswa Wanner var i 2020 den første afrikanske kunstner, der modtog medaljen. Hun sender nu medaljen retur til Tyskland: "Jeg kan ikke forblive tavs eller beholde en officiel udmærkelse fra en rædselsfuld regering der bidrager til lidelserne i Gaza".

Sydafrika opfordrer ICJ til yderligere skridt mod Israel

Sydafrika opfordrede onsdag ICJ til at tage yderligere skridt mod Israel i lyset af den hungersnød terrorstaten har kastet Gaza ud i. Terrorstaten har totalt ignoreret ICJ's foreløbige kendelse af 26. januar, der pålægger Israel at lade nødhjælp nå frem til den nødlidende befolkning og indstille dets folkemordslignende aktioner mod Gaza. Terrorstaten har svaret ved at optrappe terroren og halvere den nødhjælp der kommer ind i.

Sydafrika: Appellerer til ICJ om skærpelse af domstolens kendelse

Sydafrikas regering anmodede mandag ICJ om at gribe ind i lyset af terrorstatens udvidelse af folkemordet til Gaza. I regeringens henvendelse hedder det om terrorstatens forestående angreb på Rafah:

This would be in serious and irreparable breach both of the Genocide Convention and of the Court’s Order of 26 January 2024. South Africa trusts this matter will receive the necessary urgency in light of the daily death toll in Gaza.

DANMARK ER MEDSKYLDIG I ISRAELS FOLKEMORD I PALÆSTINA, MILITÆRT OG POLITISK

Den internationale Domstol i Haag: Indleder behandlingen af Sydafrikas indbringen af Israel for folkemord

Den internationale Domstol i Haag bekræftede fredag, at den han igangsat behandlingen af Sydafrikas indbringen af Israel for domstolen for folkemord. FN's specielle rapporteur for de besatte områder, Francesca Albanese hilste det lørdag velkomment, at Sydafrika har taget dette skridt.

DANMARK STØTTER ISRAELS FOLKEMORD, MILITÆRT OG POLITISK