Canada: Arbejdere forfølges. 4000$ i bøde pr. strejkedag.

Regeringslederen i Canadas folkerigeste provins, Ontario, Doug Ford har fremsat lovforslag om 4000$ i bøde til arbejdere hvis de strejker. Canadas fagforening for offentligt Ansatte repræsenterer bl.a. 55.000 lærere, har fremsat krav om 11,3% i lønforhøjelse. Regeringen har tilbudt 2,5% til de lavestlønnede og 1,5% til resten. Det er på denne baggrund Ontario nu arbejder på at give lærerne 4000$ i dagbøder. Det vil normalt ikke kunne lade sig gøre, fordi Canadas grundlov bl.a.

Canada: Sætter Proud Boys på sin terrorliste ved siden af IS og al-Qaeda

Canadas minister for offentlig sikkerhed Bill Blair erklærede onsdag, at Canada har sat den US højreradikale bevægelse Proud Boys på sin terrorliste på linie med IS og al-Qaeda. Blair karakteriserede bevægelsen som militant nyfascistisk efter det er blevet sandsynliggjort, at den spillede en nøglerolle i Trump tilhængernes besættelse af USA's Kongres i Washington 6. januar.

Undergrunds flygtningeruten fra USA til Canada

For 160 år siden eksisterede der undergrundsruter i USA, der tillod slaver at flygte fra slaveriet i sydstaterne til nordstaterne og i mange tilfælde videre til Canada. I 1960'erne og 70'erne blev ruterne brugt af unge mænd, der ønskede at undslippe indkaldelse til USA's forbryderiske krig mod Vietnam. I dag bruges den af flygtninge der ønsker at undslippe det migrationsregime Trump har sat op i USA siden sin indsættelse i januar 2017. Det skønnes at omkring 30.000 flygtninge er kommet over grænsen ved uafmærkede grænseovergange mellem USA og Canada, overvejende i det nordøstlige USA.