Indonesien: Holland undskylder for krigsforbrydelser begået i 1945-49

Holland begik systematiske krigsforbrydelser i 1945-49 i et desperat forsøg på at bevare Indonesien som hollandsk koloni. 100.000 indonesere blev dræbt ved målrettede mord eller massehenrettelser, tortur og voldtægt var udbredt. Det fastslår en forskningsrapport, der gennem 4 år har studeret de sidste 4 år af det hollandske koloniregime.

Indonesien: Storbritannien planlagde folkemordet i 1965

Netop offentliggjorte dokumenter i Storbritannien afslører, at landet spillede en central rolle i organiseringen af folkemordet i Indonesien i 1965-66, der kostede mellem ½ og 3 millioner livet. Storbritannien havde i starten af 1960'erne planlagt "afkoloniseringen" af den malayiske føderation, men Indonesien der 15 år tidligere havde tilkæmpet sig selvstændighed havde været skarp modstander af denne proces, og havde lejlighedsvis sendt sine soldater ind over grænsen til Malaya.

Indonesien: Lejemord på journalister

Myndighederne i Indonesien arresterede lørdag Wibharry Padmoasmolo, der er direktør for en palmeolievirksomhed på et nordlige Sumatra. Han havde betalt 3000$ til 4 mænd for at få likvideret journalisterne Maraden Sianipar og Maratua Siregar. De to journalister havde skrevet om konflikten mellem lokale og palmeolievirksomheden. Alene i 2019 har der indtil dato været over 20 mord på journalister i Indonesien. De fleste opklares aldrig. Journalister Uden Grænsen rangerer Indonesien på 124 pladsen ud af 180 hvad angår pressefrihed.