Iran afviser USA anklager om antisemitisme som latterlige

USA gennemførte i denne uge en konference i Warzawa med det formål at sammentømre en alliance mod Iran. EU var også inviteret, men er lodret uenig med USA om forholdet til Iran. USA brød i 2018 aftalen mellem Iran, USA, EU, Rusland og Kina, der ellers var konfirmeret i FN's Sikkerhedsråd og dermed international lov. Lørdag erklærede USA's videpræsident Mike Pence, at Iran ville gennemføre en holocaust rettet mod jøder. Det blev skarpt afvist og fordømt af Iran. Antallet af jøder i Iran er faldet til 10-20.000, mens det omkring den iranske revolution i 1979 lå på ca. 85.000.

Samuelsen i lommen på Mossad og CIA

I slutningen af september gennemførte dansk politi en gigantisk aktion, hvor broerne over bælterne og sundet blev afspærret. Landevejstrafikken gik fuldstændig i stå. Årsagen henlå hen i dybeste hemmelighed. Først en måned senere kom der en smule mere lys over politiaktionen, da svensk politi anholdt en norsk-iraner i Göteborg.

Mossad og muligvis CIA havde fyldt den uvidende danske udenrigsminister og PET med desinformation om en påstået iransk terroraktion i Danmark.

Den internationale domstol i Haag beordrer USA til at hæve sanktionerne mod Iran

Den internationale domstol i Haag afsagde i starten af oktober en kendelse, der beordrer USA til at hæve sine sanktioner mod Iran. Sanktioner der bl.a. rammer humanitær bistand, fødevarer, medicin og luftfart. USA meddelte i maj 2018 at det løb fra den internationale aftale mellem USA, Rusland, Kina, EU og Iran indgået i 2015. Iflg. aftalen skulle Iran ikke udvikle atomvåben og Vestens sanktioner mod landet skule ophæves. Aftalen fik efterfølgende det blå stempel i FN's Sikkerhedsråd og USA's brud på aftalen var derfor også i strid med folkeretten.