Israelsk terrorangreb på Iran

Terrorstaten har denne uge angrebet gasledninger gennem Iran i et forsøg på at provokere præstestyret til krig. Terrorstaten har de sidste 30 år gennemført snesevis af angreb på Iran: bombet anlæg, henrettet videnskabsmænd og militærpersoner.

Terrorstatens angreb på gasforsyningen har medført, at millioner står uden gas til madlavning.

USA sprang i oktober 2022 gasrørledningerne fra Rusland gennem Østersøen til Tyskland i luften. Det er en almindelig metode blandt terrorstater.

Mellemøsten: USA forbereder atomkrig

USA meddelte søndag at det har sendt en U-båd af Ohio klassen bestykket med atomraketter ind i det østlige Middelhav. Angiveligt for at "hindre eskalering af situationen". Men det er Israel der har eskaleret folkemordet i Gaza hinsides hvad Mellemøsten hidtil har oplevet. FN oplyser, at 88 af dets medarbejdere er blevet dræbt under de israelske terrorbombardementer siden 7/10. Det gør allerede folkemordet til det mest blodige i FN's historie.

Iran: USA truer med krig og dræber 19 ved luftangreb

Ud over at forberede krige mod Rusland, Kina og Nordkorea, truede USA også fredag Iran med krig. I strid med Folkeretten har USA etablereret militærbaser i Syrien og en af disse blev angiveligt torsdag udsat for et angreb fra en iransk drone, der kostede 1 US civil livet. USA svarede igen med omfattende bombardementer af iranske baser i Syrien der indtil søndag havde kostet mindst 19 livet og truede samtidig Syrien med krig.

Israel: Angriber våbenfabrik i Iran med droner

Israel angreb søndag en iransk våbenfabrik i Isfahan med droner. Med aktiv støtte fra EU og USA har Israel de sidste 10 år gennemført tusindvis af luftangreb på især Syrien, men har samtidig optrappet sin krig mod Iran, primært gennem drab på iranske videnskabsmænd. I 2010 gennemførte Israel og USA i fællesskab et angreb med den såkaldte Stuxnet virus på det iranske atomoparbejdningsanlæg i Natanz, der ødelagde tusindvis af centrifuger til berigning af uran.

Iran: Mindst 185 dræbt af præstestyret i protesterne mod drabet på Jina Amini

Den 16. september myrdede præstestyrets moralpoliti den 22 årige kurdiske kvinde Jina Amini. Hun blev arresteret, fordi hun iflg. moralpolitiet ikke var tilstrækkelig tildækket af sin hijab. Hun blev gennembanket og døde efterfølgende på hospitalet. Sandsynligvis af blødninger i hjernen som følge af torturen.

Iran: Israel henretter iransk major i Revolutionsgarden

Israel henrettede mandag major Hassan Sayad Khodayari fra den iranske Revolutionsgarde. Det var drabsmænd på motorcykel der med skud dræbte majoren. Israel har de sidste 20 år gennemført sabotageaktioner i Iran og henrettet personer knyttet til landets atomprogram eller Sikkerhedsstyrker. USA henrettede i januar 2020 den øverstkommanderende for Revolutionsgarden, Qasem Soleimani ved et raketangreb i Iraq.

USA: Angreb på Syrien overtrædelse af krigens love

USA angreb fredag påståede iranske mål i Syrien. Angrebet var en hævn for en række angreb på US militærbaser i Iraq de seneste uger. Biden regeringen har indtil videre videreført Trumps og Israels konfrontatoriske sanktionspolitik overfor Iran, trods opfordringer fra EU, Rusland og Kina om atter at tilslutte sig 2015 aftalen med Iran.

Israel: Diskuterer militært angreb på Iran

Premierminister Netanyahu mødtes mandag med krigsminister Benny Gantz, generalstabschef Aviv Kochavi og embedsmænd fra forsvars- og finansministeriet. Formålet var at diskutere kanaliseringen af midler fra særlige fonde til en krig mod Iran. Israel mistede 20. januar sin nærmeste allierede i Washington, Donald Trump og frygter at den nye regering atter vil tilslutte USA til atomaftalen med Iran, EU, FN og Rusland. Trods en lang række åbne og mere skjulte angreb mod Iran de sidste 15 måneder gennemført af Israel og USA, har Iran indtil videre undladt at slå igen.