EU: Europol beordret til at slette store mængder ulovlige data

Mens efterretningstjenesterne i Danmark de-facto er helt udenfor demokratisk kontrol og masseregistrerer danskere og ikke-danskere er Europol af EU tilsynsmyndigheden European Data Protection Supervisor (EDPS) blevet beordret til at slette milliarder af ulovligt indsamlede registreringer om borgere i og udenfor Europa. Indsamlingen er tilsyneladende primært foregået over de sidste 5 år. Som i Danmark er borgerlige politikere i EU rykket i felten for at forsvare Stasi apparatets kriminelle aktiviteter med henvisning til, at det bekæmper kriminelle aktiviteter.

Europa: 50 tidligere statsledere og ministre fra Europa fordømmer Trumps Mellemøst "fredsplan"

50 tidligere statsledere og ministre fra Europa offentliggjorde torsdag en erklæring der fordømmer Trumps såkaldte fredsplan for Israel/Palæstina. Frem for fred vil den uddybe konflikten. De sammenligner planen med de bantustans apartheidregimet i Sydafrika oprettede i 1980'erne som et middel til at hælde glasur over apartheidstyret.

Iran: planlægger at bryde atomaftalen for 2. gang i kølvandet på USA økonomiske krig mod landet

Iran planlægger at øge berigningsgraden af sit uran fra de tilladte 3,67% i atomaftalen fra 2015 til 5%. Det sker for at lægge pres på EU. USA indledte i 2018 økonomisk krig mod landet, hvilket har fået dets daglige olieeksport til at falde fra 2,5 mio. tønder dagligt, som den var i april 2018 til blot 300.000. USA's økonomiske krigsførelse mod Iran sigter nemlig ikke blot mod at ramme landet direkte, men også enhver udenlandsk virksomhed, der handler med landet. Det rammer også Europa, hvis virksomheder af frygt for US sanktioner har indstillet samhandlen.

Frankrig og Italien optrapper ordkrigen op til EU parlamentsvalget i maj

Italiens højreradikale indenrigsminister Matteo Salvini har tidligere erklæret, at Macron var en "forfærdelig" og opfordret de franske vælgere til at stemme på andre (højreradikale) en Macrons En Marche parti til EU valget i maj. Vice-premierminister Di Maio har samtidig lagt ansvaret for flygtningekrisen i Middelhavet på Frankrig. Krisen skyldes iflg. Di Maio Frankrigs katastrofale Afrika politik. Di Maio har endvidere offentligt støttet protestbevægelsen Gilet Jaunes (De gule Veste), der protesterer mod Macrons neoliberale politik.

Gruppe på 30 fremtrædende europæiske intellektuelle opfordrer til at gå til angreb på nationalismen der i disse år vokser frem i Europa

En gruppe bestående af 30 fremtrædende europæiske intellektuelle og forfattere med Bernard-Henri Lévy i spidsen maner til kamp mod den nationalisme, højre-populisme, anti-semitisme og fremmedhad der i disse år overskyller Europa. 75 år efter afslutningen af 2. Verdenskrig er Europa på vej ind i den samme højreradikale suppedas, der førte til verdenskrigen advarer de.

Oxfam fordømmer EU's flygtningepolitik

Den britiske humanitære organisation Oxfam fordømmer EU's flygtningepolitik, der har skabt umenneskelige forhold i de græske flygtningelejre på øerne Lesbos, Chios, Kos, Samos og Leros, der ligger tættest på Tyrkiet. EU indgik i 2016 en aftale med Tyrkiet, der dels standsede flygtningestrømmen fra Tyrkiet, dels standsede EU's optagelse af flygtninge. Men 15.000 flygtninge sidder fortsat fast i lejrene på de græske øer under umenneskelige forhold. De bor fortsat i telte, og der er eksempler på at flygtninge er frosset ihjel i de lave vintertemperaturer. Pga.

Piketty, nyt socialdemokratisk projekt for Europa

Den franske økonom Thomas Piketty og 50 andre fremtrædende europæere offentliggjorde i december et programforslag for et mere retfærdigt Europa. Forslaget skal ses i lyset af, at EU siden flygtningestrømmen fra Mellemøsten for alvor tog til i 2015 har været politisk lammet. Det har i stedet været højreradikale og populistiske dagsordner der har præget unionen.