Irland: Fordømmer EU's blåstempling af og støtte til Israels folkemord

I Irland har Sinn Féins Matt Carthy  fordømt det internationale samfunds (USA og EU) svar på Israels terrorbombardementer af Gaza. Han siger:

Jeg skammer mig over det internationale samfunds svar på hvad der sker i Gaza, og jeg skammer mig især over EU's svar. Jeg mener, at EU's ledere har sikret, at EU ikke længere har nogen form for troværdighed når det handler om fred, international ret og basale humanitære ideer, når Unionen nægter at tage stilling. 

Carthy sagde til den irske udenrigsminister James Browne at verden har "vendt det blinde øje mod Gaza", og endnu være "blåstempler EU Israels terror". Han kritiserede videre den irske regerings manglende vilje til at kræve økonomiske og diplomatiske sanktioner mod Israel. Han fortsatte:

Enhver mulig reaktion der kunne bidrage til at presse Israel til at indstille sin nedslagtning af uskyldige palæstinensere bliver mødt med patetistiske undskyldninger. Det er ikke godt nok hr. minister. Det er på høje tid at Irland viser lederskab og holder op med at følge EU, der hverken er villig eller rede til at vise det lederskab, der er nødvendig i denne stund.

Irland var selv offer for mange hundrede års britisk kolonialisme og folkemord og har derfor en empati for den palæstinensiske lidelse, der er totalt fraværende blandt i de europæiske koloniregimer.