Ungarn, Polen: De autoritære stater får grønt lys fra EU

De autoritære regimer i Polen og Ungarn havde truet med at blokkere vedtagelse af EU's budget. Herunder Corana støtte til trængte stater. Årsagen var at et stort flertal af EU's stater ønskede at stille krav til EU's medlemsstater om at de skulle være retsstater. Det er hverken Polen eller Ungarn, hvor regeringen direkte griber ind i retsvæsen og medier.

EU parlamentets konservative gruppe overvejer at ekskludere Ungarn

Ungarns højreradikale regeringsparti Fidesz er i EU parlamentet medlem af den konservative gruppe EPP, men selv for dem er Fidesz' højreradikale aktiviteter ved at blive en belastning. Senest har Fidesz ført en hadkampagne mod kommissionsformand Jean-Claude Juncker, hvis parti også er medlem af EPP. Fidesz er på dagsordenen på gruppens næste møde 20. marts og blandt flere stærke medlemspartier i EPP er Fidesz' anseelse lav. Det er dog tvivlsomt om det rækker til at få smidt partiet ud, for det nyder fortsat opbakning blandt østeuropæiske konservative partier.

Fortsatte demonstrationer i Budapest mod Orbán regimet

Søndag fortsatte demonstrationerne mod Orbán regimet og den "slavelov" det vedtog i december. Loven giver arbejdsgivere ret til at pålægge deres ansatte op til 400 timers ekstra arbejde om året, svarende til en ugentlig ekstra arbejdsdag. Uden ekstra løn. Fagbevægelsen truede samtidig med strejker, hvis den ikke blev indkaldt til forhandlinger.