Polen: titusinder fulgte lørdag Gdańsk's myrdede borgmester til graven

Titusinder fulgte lørdag Gdańsk's myrdede borgmester Paweł Adamowicz til graven. Adamowicz blev myrdet mandag af en fascist ved et offentligt velgørenhedsarrangement. Han var kendt for sin kritik af landets højreradikale regering, dets demontering af retstaten, undergravning af ytringsfriheden og forfølgelse af flygtninge. Regeringspatiet PiS' opbakning faldt i dagene efter mordet til 30% fra 33% i november.

Sammen med andre borgmestre der havde kritiseret regeringens flygtningepolitik modtog han i 2017 dødstrusler fra en nazistisk gruppe.

USA: Tusinder af flygtningebørn fjernet fra deres forældre af Trump regimet

I januar blev det afsløret, at et langt større antal flygtningebørn end hidtil kendt blev tvangsfjernet fra deres forældre i 2017 og 18. En rapport fra sundhedssektionen i den statslige Office of Inspector General (OIG)  afslørede, at tusinder af flygtningebørn var blevet fjernet fra deres forældre og anbragt i dagpleje i den statslige institution inden en domstol i juni 2018 afsagde kendelse om, at denne praksis skulle ophøre og 2600 flygtningebørn blev beordret genforenet med deres forældre.

Oxfam fordømmer EU's flygtningepolitik

Den britiske humanitære organisation Oxfam fordømmer EU's flygtningepolitik, der har skabt umenneskelige forhold i de græske flygtningelejre på øerne Lesbos, Chios, Kos, Samos og Leros, der ligger tættest på Tyrkiet. EU indgik i 2016 en aftale med Tyrkiet, der dels standsede flygtningestrømmen fra Tyrkiet, dels standsede EU's optagelse af flygtninge. Men 15.000 flygtninge sidder fortsat fast i lejrene på de græske øer under umenneskelige forhold. De bor fortsat i telte, og der er eksempler på at flygtninge er frosset ihjel i de lave vintertemperaturer. Pga.