Palæstina/Israel: Trump/Netanyahu "fredsplan": århundredets farce

USA rigsretsanklagede præsident og Israels korruptionsanklagede premierminister præsenterede tirsdag "århundredets fredsplan" for Palæstina/Israel. Planen er blevet afvist af næsten alle verdens lande, men dens eneste formål er da også at lette presset på den korruptionsanklagede Netanyahu og sikre støtte fra USA's fundamentalistiske kristne højrefløj til Trump, trods præsidentens kriminelle aktiviteter.

Først og fremmest er planen blevet afvist af et samlet palæstinensisk folk. Planen er en krænkelse af FN resolution 242, der kræver fuld israelsk tilbagetrækning fra alle de områder slyngelstaten erobrede i 1967 krigen. Planen forudser ikke oprettelsen af en selvstændig palæstinensisk stat, men af et bantustan med begrænsede rettigheder som dem apartheid Sydafrika oprettede i 1980'erne. Israels ulovlige bosættelser på Vestbredden ville få lov til at blive og samtidig ville Israel annektere Jordandalen. Til gengæld ville Palæstina få ørkenområder i det sydlige Israel.

Trump regimet er det mest Israel følgagtige, der på noget tidspunkt har eksisteret i USA. Et regime der i strid med FN's resolutioner har anerkendt Israels annektering af Jerusalem og har indstillet al humanitær bistand til palæstinenserne.