USA: Klimaaktivister sidestilles med massemordere

USA's Department of Homeland Security (DHS) sidestiller i interne dokumenter klimaaktivister med massemordere og voldelige nazistiske organisationer. I oktober 2016 skar aktivister fra Climate Direct Action sig gennem hegn ind til olie pipelines i 4 stater - deriblandt North Dakota - og drejede hanerne på de pipelines der transporterede olie fra olie-tjære felterne i Canada til USA. I nogle timer var forsyningen af 15% af USA's energiforsyning indstillet. Aktivisterne satte sig roligt ned og ventede på, at politiet dukkede op og arresterede dem. De blev senere retsforfulgt og dømt.

Alene i North Dakota er 800 aktivister blevet stillet for retten siden 2016 for protester mod olie pipelines gennem staten. Protesterne skyldes dels at regeringen har ført dem gennem indianerreservater trods omfattende protester fra indianske organisationer, dels at disse pipelines transporterer olie fra de stærkt forurenende tjære forekomster i Canada.

Aktivisterne er nu dukket op på DHS' lystavle, og sikkerhedstjenesten sidestiller de ikke-voldelige aktivister med massemordere og voldelige nazister.

Terrorstempling af klimaaktivister er ikke kun forbeholdt USA. For få dage siden kom det frem i England, at det britiske "Anti-terror politi" sidestiller klimabevægelsen Extinction Rebellion med den radikale hørefløj. Det britiske politi har begået en 12 siders pamflet der distribueres med det formål at "Beskytte unge og voksne mod ideologisk ekstremisme". Efter at den britiske avis Guardian begyndte at grave i sagen, meddelte terror-politiet, at det ville trække pamfletten tilbage. Terrorism police list Extinction Rebellion as extremist ideology

Magthavere har en lagt tradition for at forfølge miljøorganisationer. I 1970'erne blev miljøorganisationen NOAH overvåget af det danske efterretningsvæsen. Og i USA har Greenpeace i mange år været betegnet som en terrororganisation af myndighederne.