Fordømmelser af Israel i FN

I taler til FN's Generalforsamling tirsdag fordømte Qatars emir og Tyrkiets præsident terrorstaten for dens folkemord i Palæstina og massakrer i Libanon. Qatars emir betegnede betegnede de fejlslagne forsøg på at standse Israels aggression for en stor skandale. Han erklærede, at den palæstinensiske sag ikke vil forsvinde gennem "forsvindingen af det palæstinensiske folk". Han fordømte terrorstatens henrettelse af Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh, som var Hamas chefforhandler omkring våbenhvile og frigivelse af de israelske gidsler. Han sagde videre: "Israel fører nu krig mod Libanon, og ingen ved hvad det kan udvikle sig til. Det er det vi igen og igen har advaret imod".

Tyrkiets præsident Erdogan sagde til Generalforsamlingen: 

  • Israels adfærd i Gaza gav det anledning til at køre FN's Charter gennem en shredder og til skamløst at gå mod hele verden.
  • Som følge af Israels folkemord er Gaza forvandlet til "verdens største gravplads for kvinder og børn".
  • International retfærdighed kan ikke overlades til et Sikkerhedsråd, der kontrolleres af 5 vetostater.
  • Eftersom Israel igen og igen har afvist forslag om våbenhvile må FN's Generalforsamling overvejede at bruge sine beføjelser til at bruge magt, som fastlagt i 1950 resolutionen "enhed for fred".
  • Endelig slog Erdogan fast, at der er brug for en øjeblikkelig og permanent våbenhvile, og han opfordrede Sikkerhedsrådet til at sætte en stopper for dette barbari.