USA: 12 senatorer truer åbent ICC

12 republikanske medlemmer af senatet i USA med så prominente skikkelser som den tidligere senatsleder Mitch McConnell og Texas senatoren Ted Cruz har offentliggjort et brev, hvor de åbent truer den Internationale Krigsforbryderdomstol ICC, hvis den udsteder arrestordrer mod Israels krigsforbrydere:

"Hvis i fortsætter med de skridt der nævnes i medierne, vil vi få indstillet al US støtte til ICC, udsætte jeres ansatte og medløbere for sanktioner, og forhindre at i og jeres familier kan besøge USA. Nu er i advaret"

De 12 senatorer er uvidende om, at USA ikke støtter ICC. USA har aldrig villet være medlem af krigsforbryderdomstolen, fordi der så ville være arrestordrer mod tusinder af US krigsforbrydere. Tidligere præsident Trump indførte i 2020 indrejseforbud i USA for en lang række ICC ansatte med domstolens chefanklager i spidsen. Efter trusler fik EU og USA derefter indsat pakistaneren Imran Khan som chefanklager. Khan er en marionet for EU og USA, men ICC kan ikke længere afværge det globale krav om arrestordrer mod terrorstatens krigsforbrydere.