Stigende internationalt pres på Israel for at overholde ICJ's kendelser

New Zealand og Belgien anerkendte torsdag ICJ's nye krav til Israel om fuld adgang for humanitær hjælp og sagde i klare vendinger, at Israel skal opfylde kravene. Den belgiske udviklingsminister slog fast, at sult som våben i krig er en grov overtrædelse af international lov. Belgien har sat anerkendelsen af Palæstina som stat på sin dagsorden for kabinetsmødet i dag.

Amnesty International slog i en pressemeddelelse fast, at alle stater, også dem der i dag deltager i Israels folkemord, har en juridisk pligt til at sikre at ICJ's kendelse føres ud i livet, at terrorstaten åbner op for humanitær bistand og indstiller folkemordet.

USA der deltager i folkemordet har i stedet rettet skytset mod Sydafrika, der har indbragt folkemordet for ICJ. Terrorstaten USA vil straffe Sydafrika økonomisk og måske indføre økonomiske sanktioner.

Iagttagere slår fast, at med Israels tradition for at bryde international lov, sker der først en ændring, når resten af verden indfører våbenboykot og økonomiske sanktioner mod terrorstaten, som humanitære og menneskerettighedsorganisationer har opfordret til i flere måneder.

DANMARK DELTAGER I ISRAELS FOLKEMORD MILITÆRT OG POLITISK