FN: Oplever den største politiske og humanitære lammelse siden sin dannelse

Francesca Albanese er FN' s specielle rapporteur for de israelsk besatte områder. Hun kritiserede tirsdag Australien og resten af 'Vesten' for at have total mangel på vilje til at standse folkemordet i Gaza.

I lyset af den aktuelle situation er det internationale samfund næsten totalt paralyseret. Jeg er generøs når jeg siger 'næsten', når FN i disse dage gennemlever det største og mest episke politiske og humanitære nederlag siden sin dannelse

sagde Albanese i en tale til Australiens Nationale Presseklub i Canberra tirsdag.

Medlemsstater, især i Vesten, og Australien er ingen undtagelse, befinder sig langt ude i begivenhedernes periferi og ytrer i bedste fald blot utydelige ord af kritik af Israels overgreb. Eller siger slet ingenting i frygt for at indskrænke Israels ... egen påståede ret til at 'forsvare sig selv', hvad i alverden det så betyder.

Vi står nu her og stirrer ned i en afgrund, mens palæstinenserne står overfor deres største eksistentielle trussel nogensinde. Og på en anden måde også israelerne, især de israelske jøder, eftersom deres samfund der blev skabt på humanistiske værdier i disse dage går tabt i takt med dets folkemorderiske skrig.

tilføjede hun.