Spanien: Israel skal standse sit folkemord i Gaza

Den spanske minister Ione Belarra erklærede onsdag, at Israel skal indstille sit folkemord i Gaza. Hun talte videre om EU's hykleri. Mens unionen var meget hurtig til at vedtage sanktioner mod Rusland efter dets invasion af Ukraine, har stilheden været larmende omkring Israels folkemord. Unionen har indskrænket sig til at erklære, at "Israel har ret til at forsvare sig". Det ville svare til en erklæring om, at den tyske besættelsesmagt i Danmark under 2. Verdenskrig "havde ret til at forsvare sig" mod de danske sabotører.

Belarra erklærede videre, at EU burde indføre sanktioner mod den israelske premierminister Netanyahu, som hun betegnede som en krigsforbryder. Hun sagde videre, at de politikere der havde startet folkemordet bør fanges og stilles for den Internationale Krigsforbryderdomstol, ICC. Hun opfordrede endelig til afbrydelse af de diplomatiske forbindelser med terrorregimet. Den belgiske vicepremierminister Petra De Sutter krævede onsdag sanktioner mod Israel for dets krigsforbrydelser.

Irland er det eneste andet EU der har udtalt sig kritisk om Israels folkemord, men Irland blev også selv udsat for folkemord for 150 år siden - af koloniregimet Storbritannien.