USA: Forsøger under G20 topmødetat tvinge Indien til at bakke op om den forestående krig mod Kina

USA forsøgte under G20 topmødet at lokke Indien ind i dets anti-kinesiske alliance med løfter om økonomisk bistand, våben og teknologisk bistand. Terrorregimet i Washington har allerede NATO, Australien, New Zealand, Japan og Sydkorea på plads, men ønsker at få verdens folkerigeste land, Indien med i sammenslutningen af lande der forbereder krig mod Kina. Selvom Indien har egne territoriale konflikter med Kina i Himalaya og betragter Kina som økonomisk rival, er udfordringen for USA, at Indien efter sin blodige løsrivelse fra koloniregimet i London historisk var tættere knyttet til Sovjetunionen, senere Rusland og den alliancefri bevægelse. I dag indgår Indien sammen med bl.a. Rusland og Kina i Brics samarbejdet, der er en udfordring af koloniregimerne i nord.

Hvor langt Indien strakte sig under Bidens møde med Modi er hemmeligt. Journalisterne havde ingen adgang, men var spærret inde i en bus. Modi besøgte i juni USA, og hårdt presset gik inderne med til, at Modi ville besvare ét spørgsmål fra journalisterne. Wall Street Journal journalisten Sabrina Siddiqui spurgte derefter Modi om hindu diktaturets undertrykkelse af muslimer og dets overholdelse af menneskerettighederne. Regimet svarede igen ved at gennemføre en omfattende online tilsvining af journalisten.

Indien tager denne gang ingen risiko og lukker journalisterne inde. Landet rangerer i forvejen på 161. pladsen ud af 180 hvad angår pressefrihed.

Det er tvivlsomt om der kommer en fælles udtagelse fra topmødet. Vestens dagsorden er ikke længere fred, men krig, og det er tvivlsomt om udbyttere og udbyttede kan nå til en fælles forståelse i New Delhi.