Israel: Dokumentar om drabet på journalisten Shireen Abu Akleh klæder apartheidregimet af til skindet

I maj dræbte israelske soldater den palæstinensiske journalist Shireen Abu Akleh. Der var tale om ren rutine fra besættelsesmagtens side. Den eneste grund til at sagen fortsat når frem til internationale medier er, at Abu Akleh samtidig havde statsborgerskab i USA. Apartheidregimet er kommet med en lang række bortforklaringer om drabet:

  • Hun blev dræbt af palæstinensiske terrorister
  • Hun blev dræbt i krydsild med palæstinensere
  • Hun blev dræbt ved et uheld

Shireen Abu Aklehs arbejdsgiver, Al Jazeera har nu produceret dokumentaren Faultlines med optagelser der ikke tidligere har været offentliggjort. Dokumentaren viser, at de israelske soldater målrettet angreb en gruppe af journalister, sårede flere og altså bl.a. dræbte Shireen Abu Akleh. Ifølge den israelske menneskerettighedsorganisation B'tselem viser dokumentaren, at det israelske militær og regeringen har fyldt befolkningen og de internationale medier med løgn fra starten.

Dokumentaren lægger yderligere pres på Biden regeringen i Washington. En lang række kongrespolitikere har allerede krævet, at FBI gennemfører sin egen undersøgelse af drabet. Israel har på forhånd erklæret, at det ikke vil samarbejde med FBI og vil betragte en undersøgelse som indgreb i landets interne forhold. Apartheidregimet gør tilsvarende alt for at hindre den internationale krigsforbryderdomstol IIC's undersøgelser af regimets krigsforbrydelser i de besatte områder og specielt i Gaza.