USA: Truer verden med atomar udslettelse

USA's præsident Biden truede torsdag i en tale til billionær støtter af det "Demokratiske Parti" med atomar udslettelse af verden, hvis Rusland anvender taktiske atomvåben i Ukraine. Det var et vink til billionærene om at gøre deres beskyttelsesrum klar. USA's regering bestilte endvidere 100 mio. "piller mod strålesyge". USA har siden Ruslands invasion af Ukraine i februar gradvist sendt stadig mere offensive våben til landet, trods Ruslands advarsler om, at hvis Ruslands føler sin eksistens truet, vil det svare igen med taktiske atomvåben mod Ukraine. USA har de seneste uger drastisk optrappet krigen ved dels at bombe gasrørledningerne gennem Østersøen, dels bombe Kerch broen der forbinder Krim med Rusland.

Med sin trussel om atomart ragnarok har USA gjort atomkrig sandsynlig. Det er første gang i historien USA's præsident har truet verden med atomar udslettelse.

USA's status som supermagt har været under afvikling siden 2. Verdenskrig og slyngelstaten ønsker nu dels adgang til Ruslands enorme naturressourcer, dels at udslette Kina som økonomisk modstander.

En global atomkrig vil øjeblikkeligt og i månederne efter udslette 60-80% af jordens befolkning. Resten vil dø i den atomvinter der de følgende år vil hindre dyrkning af afgrøder.