Israel: Hjælper andre slyngelstater med at hacke web-sites

Det slovakiske sikkerhedsfirma Eset har afsløret, at den israelske spionage virksomhed Candiru har leveret hacker software til bl.a. Saudi Arabien og Forenede Arabiske Emirater. Softwaren bruges til at inficere web-sites og derfra til at inficere udvalgte computere, hvis browsere har været omkring pågældende web-sites. Slyngelstater i den arabiske golf og Centralasien har anvendt softwaren til at inficere oppositionelles computere.

USA: Alene i verden efter henrettelsen af Suleimani. Bortset fra DR

USA står globalt helt isoleret efter henrettelsen af den iranske topgeneral. NATO har lagt distance. EU staterne har lagt distance. Og selv Israel der ellers følger USA i tykt og tyndt har lagt distance. Fungerende premierminister Netanyahu erklærede mandag, at henrettelsen var et rent USA anliggende, som Israel intet havde at gøre med. Saudi Arabien lagde tilsvarende afstand. Begge lande frygter at blive mål for iransk gengældelse.

I Storbritannien lagde den britiske regering afstand til Trumps trussel om at ville bombe kulturmål i Iran.

Saudi Arabien: helt i bund. Også hvad angår pressefrihed

Vestens yndlingsallierede i Mellemøsten, kleptokratiet Saudi Arabien er sunket ned på en 172. plads ud af 180. Det skriver Journalister uden Grænser (RSF). I oktober 2018 beordrede landets reelle hersker Mohammad bin Salman journalisten Jamal Khashoggi myrdet, da han besøgte Saudi Arabiens konsulat i Istanbul. I april 2019 indledte RSF en kampagne for at få løsladt 30 fængslede journalister i landet.

Trump modsætter sig FBI undersøgelse af saudisk henrettelse

FN offentliggjorde for 10 dage siden resultatet af en uvildig undersøgelse af Saudi Arabiens henrettelse af journalisten Jamal Khashoggi på dets konsulat i Istanbul. I rapporten anbefalede FN at USA lod FBI efterforske mordet. Det er nu afvist af præsident Trump med henvisning til, at det vil vanskeliggøre USA's våbensalg til Saudi Arabien. Trump har selv betydelige økonomiske interesser i det klerikale kleptokrati Saudi Arabien og har sikret store militære ordrer til landet. USA's senat vedtog i midten af juni at USA skulle indstille sin våbeneksport til Saudi Arabien pga.

Anklagemyndigheden i Argentina går ind i sagen omkring Mohammed bin Salman

Human Rights Watch opfordrede i slutningen af november de argentinske myndigheder til at rejse sag mod den saudi arabiske kronprins Mohammed bin Salman, der er den øverste ansvarlige for morder på den saudiske journalist Khashoggi i Istanbul i oktober. Anklagemyndigheden besluttede sig for at gå ind i sagen, men sagen havde ingen chance for at nå så langt, at bin Salman kunne arresteres under G-20 topmødet i Buenos Aires i slutningen af måneden. Højesteret ville nemlig inden skulle tage stilling til, om Salman var omfattet af diplomatisk immunitet og således ikke kunne arresteres.

Våbenhvile i Yemen blokkeret i FN's Sikkerhedsråd af USA

USA, Saudi Arabien og UAE blokkerede i slutningen af november for vedtagelsen af en Sikkerhedsresolution der pålagde parterne våbenhvile. Saudi Arabien og UAE er sammen med Qatar de vigtigste deltagere i den mere end 3 år folkeretstridige krig mod Yemen, der forsynes med våben af USA. En krig der har kastet landet ud i hungersnød og har medført at 18 mio. yeminitter sulter. Saudi Arabien og UAE truede rådet med ikke at ville deltage i planlagte våbenhvileforhandlinger i Stockholm, hvis resolutionen blev vedtaget.

USA giver Saudi Arabiens kronprins dødskysset

CIA erklærede lørdag at Saudi Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman med stor sandsynlighed var den der beordrede mordet på journalisten Khashoggi på landets konsulat i Istanbul i starten af oktober. CIA's afsløring indikerede samtidig modsætningen indenfor USA's statsadministration. I de foregående uger havde præsident Trump og hans nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton bakket op om den saudiske historie om, at det var højtstående saudiske statsembedsmænd der på eget initiativ havde gennemført det bestialske drab. CIA dementerede denne historie.

USA. Demokrati? Nej, kapløb blandt millionærer og milliardærer om hvem der skal "vælges"

Mens de borgerlige medier foretrækker at fokusere på russisk indflydelse på politik i USA, forbigås i stilhed diktaturstaternes indflydelse. Her indtager Israel en klar førsteplads. Ingen politiker i USA har en chance for at blive valgt med mindre pågældende er Israel-ukritisk og palæstinenser-kritisk. Regningen for den indflydelse løber op i flere hundrede millioner US$ årligt, kanaliseret gennem især AIPAC.

Saudi Arabien myrder journalist mens 18 millioner i Yemen venter på hungerdøden

Fredag den 5. oktober dræbte saudiske efterretningsagenter tilsyneladende den saudiske journalist Jamal Khashoggi på Saudi Arabiens konsulat i Istanbul. I takt med at sagen udviklede sig fik den stadig flere bizarre overtoner. Tyrkiets præsident Erdogan gjorde sig til moralsk indigneret over mordet, samtidig med at flere hundrede tyrkiske aviser og blade er blevet lukket under samme Erdogan og over 1000 journalister er sat i fængsel. Så vidt respekten for pressefriheden.