Israel: Hjælper andre slyngelstater med at hacke web-sites

Det slovakiske sikkerhedsfirma Eset har afsløret, at den israelske spionage virksomhed Candiru har leveret hacker software til bl.a. Saudi Arabien og Forenede Arabiske Emirater. Softwaren bruges til at inficere web-sites og derfra til at inficere udvalgte computere, hvis browsere har været omkring pågældende web-sites. Slyngelstater i den arabiske golf og Centralasien har anvendt softwaren til at inficere oppositionelles computere.

Et andet israelsk spionagefirma, NSO leverer software til slyngelstater til inficering af mobiltelefoner. Både Candiru og NSO blev for nogle uger siden sat på USA's sorte liste over virksomheder der truer landets sikkerhed. Skridtet var bemærkelsesværdigt, fordi USA normalt bakker op om Israel uden forbehold, uanset landets kriminelle aktiviteter.

Formet af 75 års krig mod Palæstina og dets arabiske naboer har Israel i dag en omfattende produktion af våben og ulovligt sikkerhedsudstyr, der primært sælges til slyngelstater og andre repressive regimer over hele verden.