Brasilien: Regimet må løslade tidligere præsident Lula da Silva

Brasiliens højesteret har afgjort, at personer ikke kan tvinges at afsone en fængselsstraf, når deres appelmuligheder endnu ikke er udtømte. Afgørelsen var ikke andet end stadfæstelse af Brasiliens lovgivning, men den var en omstødelse af fængslingen af tidligere præsident Ignacio Lula da Silva for 1 1/2 år siden. Landets korrupte dommerstand satte på dette tidspunkt Lula i fængsel, da han ville have vundet præsidentvalget 1/2 år senere. I stedet vandt borgerskabets kandidat, fascisten Jair Bolsonaro.

Højesterets afgørelse var på den måde et tilbageslag for borgerskabet, men det forhindrede i det mindste at Lula stillede op ved valgt og vandt.

Ved sin løsladelse erklærede Lula, at han ikke var ude efter hævn. Landets korrupte justitsminister, Sérgio Moro, der personligt havde sat Lula i fængsel, for derefter som belønning at blive udnævnt til justitsminister i Bolsonaro regeringen erklærede til gengæld, at regimet agter at fremsætte forslag om om en forfatningsændring, der gør det muligt at sende Lula tilbage i fængsel.