På besøg i USA's koncentrationslejre

Alexandria Ocasio-Cortez og flere andre medlemmer af USA's Kongres besøgte 1. juli et par af de koncentrationslejre supermagten bruger til at opbevare mellemamerikanske og mexikanske flygtninge i. Kongresmedlemmerne berettede om forfærdende forhold, hvor internerede tvinges til at drikke vand af toiletkummen og nægtes bad i op til 2 uger. Over de seneste 10 måneder er 6 personer døde i lejrene. Flere hundrede børn er tvangsfjernet fra deres forældre.

Samme dag offentliggjorde mediet ProPublica eksistensen af en lukket Facebook gruppe for Customs and Border Protection (CBP) ansatte i lejrene. I gruppen blev de besøgende kongresmedlemmer udsat for seksuelle trusler.

USA har i 130-140 år vedligeholdt diktaturer i Mellemamerika til beskyttelse af supermagtens bananplantager og miner. Dette har ødelagt den sociale og økonomiske udvikling i regionen og sender titusinder på flugt fra vold og fattigdom. De flygter bl.a. til USA, hvor millioner i årtier har arbejdet som migrantarbejdere til sultelønninger i fabrikker og plantager. Men i sit arbejde for at fremme fascismen i USA har præsident Trump trukket fremmedfjendtlighedskortet, gjort flygtningene til USA's fjende nr. 1 og placerer dem i koncentrationslejre i grænseområderne.