Irland: Trinity College afbryder forbindelserne med Israel

Mens regimerne i USA, Frankrig, Nederlandene og Storbritannien går voldeligt til angreb på protesterende studerende, er situationen helt anderledes i Irland. De studerende ved Trinity College i Dublin har pakket deres teltlejr sammen efter forhandlinger med universitetets ledelse, der resulterede i, at universitetet vil ophøre med at investere i israelske virksomheder, der har aktiviteter i de besatte områder og som er på FN's terrorliste over sådanne israelske virksomheder.

Laszlo Molnarfi der er formand for universitetets studenterbevægelse og leder af teltlejren erklærer, at universitets erklæring er udtryk for de studerendes magt og fortsætter:

"Der er årtier hvor intet sker, og så er der uger hvor årtier sker. Det tog kun Trinity College 5 dage at beslutte afslutningen af investeringer i Israel".

Irland var i 600 år en britisk koloni, der blev brutalt undertrykt, og hvor det britiske koloniregime gennemførte folkemord. Landet føler sig derfor i høj grad forbundet med Palæstina, der er i en lignende situation: invaderet og besat af et voldeligt settler-koloniregime.