Skotland: Kræver øjeblikkelig stop af britiske våbensalg til Israel

Den skotske premierminister Humza Yousaf der selv er af palæstinensisk oprindelse og har familiemedlemmer, der udsættes for terrorstatens folkemord i Gaza skrev onsdag til den britiske premierminister Rishi Sunak og krævede "øjeblikkelig stop" for britiske salg af våben til Israel. 3 af de nødhjælpsarbejdere fra World Central Kitchen terrorstaten henrettede i Gaza mandag var af britisk oprindelse. Det britiske koloniregime der bærer det historiske ansvar for hele kaosset i Mellemøsten med sin Balfourdeklaration fra 1917 der gav land der ikke var deres er fortsat aktiv deltager i folkemordet med leverancer af våben til terrorstaten og fuld politisk opbakning. For 10 dage erklærede landets FN's ambassadør i Sikkerhedsrådet, at Israel havde ret til at gennemføre folkemord: "Israel har ret til at forsvare sig".

Yousaf skriver på Twitter: "Antallet af dræbte civile er uanstændigt, og det samme er drabene på nødhjælpsarbejdere, der bringer nødhjælp til palæstinensere, der udsættes for hungersnød og drab i hænderne på den israelske regering. Ved ikke at standse våbenleverancerne til Israel risikerer Storbritannien at blive meddelagtige i drabene på uskyldige civile".

Britiske dommere er endnu klarere i deres kritik af den britiske regering. 613 dommere og jurister, deriblandt 3 tidligere højesteretsdommere slår i en henvendelse fast, at Storbritannien allerede overtræder international humanitær lov ved sine fortsatte våbenleverancer til Israel. Regeringen igangsatte for flere måneder siden en intern udredning af Israels overtrædelse af international lov. Resultatet holdes nu hemmeligt fordi udredningen slår fast, at terrorstaten er en terrorstat.