Folkemordets anatomi. FN offentliggør rapport om Israels folkemord

FN's Special Rapporteur for Palæstina, Francesca Albanese, offentliggjorde mandag en rapport til FN's Menneskerettighedsråd om Israels igangværende folkemord i Gaza. Albanese slår fast, at Israel har begået mindst 3 af 5 forbrydelser der i FN's Folkemordskonvention udgør folkemord:

  1. Israel dræber medlemmer af en gruppe (palæstinensere), fordi de er en gruppe
  2. Israel påfører gruppens medlemmer svære fysiske eller mentale skader
  3. Israel påfører gruppen livsbetingelser der har til formål at udrydde den helt eller delvist

Som bevis på påstand 1 anfører Albanese, at Israel har dræbt mere end 30.000 palæstinensere siden 7/10 og yderligere 12.000 savnes. Formodentligt dræbt i ruinerne. Over 70% af de dræbte er kvinder og børn, og Israel har ikke været i stand til at bevise at de resterende 30% skulle være Hamas krigere. Israels blokade af Gaza har udløst hungersnød der koster mindst 10 børn livet dagligt.

Som bevis på påstand 2 anfører Albanese, at Israel har såret over 70.000 palæstinensere, taget tusinder som gidsler og udsat dem for tortur og nedværdigende behandling.

Som bevis på påstand 3 anfører Albanese, at Israel har ødelagt eller alvorligt skadet det meste af Gazas livsopholdende infrastruktur som hospitaler og landbrugsjord.

Albanese er som andre kritikere af terrorstaten persona non grata i landet. Terrorstaten tillader kun indrejse for de der støtter dens krigsforbrydelser og folkemord, som den danske statsminister.