FN's Sikkerhedsråd: Skal stemme om våbenhvile i Gaza. Resultatet er givet på forhånd: folkemordet fortsætter

FN's Generalsekretær Antonio Guterres trykkede onsdag for første gang nogen sinde på FN's panikknap, som udtryk for, at medlemslandene i Sikkerhedsrådet var ude af stand til selv at reagere på det igangværende folkemord i Gaza. FN pagtens artikel 99 giver generalsekretæren denne ret.

Sikkerhedsrådet skal derfor mødes fredag morgen for at stemme om en resolution om våbenhvile, fremsat af de Forenede arabiske Emirater (UAE). Der er to mulige konsekvenser:

  1. USA nedlægger veto. Det gør terrorstaten traditionelt, når nogen forsøger at indskrænke Israels ret til at begå krigsforbrydelser eller forbrydelser mod menneskeheden. Det er sket 46 gange siden 1967. Dette er det mest sandsynlige. Vestens forståelse af "regelbaseret verdensorden" er: USA gør præcis hvad det har lyst til.
  2. En resolution bliver vedtaget, men Israel ignorerer den. Det var også hvad der skete, da Sikkerhedsrådet i starten af november stemte for "humanitær pause" i Israels/USA/EU's folkemord. Israel har en lang tradition for at ignorere verdenssamfundet. Første gang, da terrorstaten i 1948 udråbte sin "selvstændighed".

Sikkerhedsrådet stemmer i dag. Resultatet er givet på forhånd: folkemordet fortsætter og mejsler det i sten for resten af verden, at USA og EU har lagt enhver tanke om en civiliseret verdensorden i graven.