Palæstina: By angrebet af flere hundrede israelske terrorister

Søndag angreb flere hundrede israelske bosættere den palæstinensiske by Huwwara, dræbte en, brændte snesevis af biler og huse. Det skete efter en palæstinenser havde dræbt 2 israelere i Huwwara.

Under den 3 timer lange israelske terroraktion holdt den israelske hær vagt for at palæstinensere ikke skulle angribe israelerne. Terroraktionen var på forhånd blåstemplet af de israelske politikere. Formanden for parlamentets Sikkerhedskomite, Zvika Fogel udtalte inden pogromen: "Et lukket, nedbrændt Huwwara, det er hvad jeg ønsker at se. Det er den eneste måde at opnå afskrækkelse. Efter mord som dem i går, har vi brug for brændende landsbyer, når den israelske hær ikke går i aktion". Bosætterne spredte løbesedler om den planlagte massakre i timerne forud og parlamentsmedlemmet Limor Son Har-Melech fra Jødisk Nationalfront tog til Huwwara for at deltage.

Den israelske militærmodstanderbevægelse Breaking the Silence karakteriserede massakren som statsorganiseret vold. Israelske bosættere gennemfører terroraktioner, beskyttet af militæret og blåstemplet af den israelske regering - og efterfølgende af EU og USA.

Vestens og den israelske stats blåstempling af terroraktionen giver grønt lys for nye israelske terroraktioner i de besatte områder.