USA: I krig med UFO'er - og luftballoner

For 400 år siden lod den spanske forfatter Cervantes sin romanfigur Don Quijote gå i krig mod vejrmøller. Der var tale om adelens sidste krampetrækninger.

400 år senere går USA i krig mod UFO'er og luftballoner. De seneste uger har USA's luftvåben skudt mindst 4 af slagsen ned. Det startede med en kinesisk ballon til matereologiske undersøgelser i stratosfæren. Mange lande, herunder også Danmark, har i årtier opsendt denne type balloner for at gennemføre undersøgelser af de øvre luftlag omkring jorden. Disse balloner er rent videnskabelige, driver bogstaveligt talt for vinden og kan derfor ikke styres. Men for 2 uger siden erklærede USA, at en kinesisk ballon var drevet ind over supermagtens territorium, og italesatte den som en "spionballon". En gang sludder der blev efterplapret i de vestlige medier.

USA planlægger krig mod Kina i de nærmeste år. Ballonen passede derfor perfekt ind i supermagtens krigspropaganda vedt mod Kina. I mangel af rigtige kinesere at plaffe ned blev den videnskabelige ballon i stedet plaffet ned, og siden er luftvåbnet gået til angreb på alle andre UFO'er og balloner - med risiko for at starte en intergalaktisk krig.