Israel: Ny højreradikal regering med terrorist som politiminister, legalisering af Israels ulovlige bosættelser og trussel om annektion af Palæstina

Benjamin Netanyahu er ny israelsk premierminister i spidsen for landets hidtil mest højreradikale regering. Den terrordømte Itamar Ben-Gvir bliver minister for "national sikkerhed". Han er formand for partiet «Jødisk Magt», der er efterfølger til Meir Kahanas fascistorganisation. Gvir gjorde sig i 1993 berygtet, da han byggede et mausoleum til ære for Baruch Goldstein, der kort forinden havde myrdet 29 palæstinensere og såret over 100 med sit automatgevær.

Netanyahu regeringen i sit regeringsgrundlag, legaliseringen af alle israelske bosættelser på den besatte Vestbred. Også de bosættelser, der hidtil af apartheidstaten var blevet betegnet som illegale. Samtidig vil den accelerere bygningen af bosættelser på Vestbredden. Det er i strid med 4. Genevekonvention, men Israels venner i EU og USA har i 50 år set gennem fingre med forbrydelserne.

Regeringen har samtidig tilkendegivet, at den agter formelt at annektere Vestbredden, på samme måde som den tidligere formelt har annekteret Jerusalem og Golan højderne.

Et stort flertal af landene i FN forsømmer regelmæssigt Israels forbrydelser, men de fortsætter, fordi EU og USA fortsætter den ubetingede støtte til apartheidregimet.