Israel: Henretter 16 årig palæstinensisk pige

Det startede sent søndag aften. Som næsten alle andre aftner trængte israelske soldater ind i den palæstinensiske by Jenin. Angiveligt for at arrestere 3 eftersøgte palæstinensere. Palæstinenserne svarede igen med kanonslag og skydevåben. Kampene fik den 16 årige Jana Zakaran til at skynde sig op på taget af familiens hus for at bringe hendes kat i sikkerhed. Da hun ikke kom ned igen, gik hendes far op og fandt hende død i en pøl af blod. Hun var skudt 4 gange gennem bryst og hoved. Som en sjælden indrømmelse indrømmede den israelske besættelsesmagt, at det var en af deres skarpskytter, der havde skudt og dræbt hende.

Israels højreradikale regering har kunnet samles om én ting: hadet til palæstinenserne. Den har derfor gennem 2022 gennemført en omfattende offensiv omkring byerne Jenin og Nablus på den besatte Vestbred. Offensiven har været særdeles blodig. Indtil dato har den kostet 150 palæstinensere livet. Det højeste antal siden 2005. En af dem var journalisten Shireen Abu Akleh, der blev henrettet af israelske soldater i maj. Yderligere 49 blev dræbt under Israels terrorbombardementer af Gaza i august. 30 israelere er blevet dræbt.

Volden har nået et omfang, hvor 65% af palæstinenserne i de besatte områder nu støtter væbnet opstand mod besættelsesmagten.

Volden ser ud til at eskalere yderligere, da højreradikale som nazisten Itamar Ben-Gvir er på vej til at få ministerposter i regeringen. De går åbent ind for Holocaust mod den palæstinensiske befolkning. Men Holocaust er allerede i fuld gang. Siden 1967 har israelske bosættelser spredt sig som en cancer på den besatte Vestbred - i strid med 4. Genevekonvention. Palæstinensiske bønder får brændt deres marker ned for at tvinge dem bort og palæstinensere får rutinemæssigt sprængt deres huse i luften.