Israel: 'Jeg blev mere og mere voldelig'. Israelske soldater beretter om forråelsen i undertrykkelsen af palæstinenserne

Breaking the Silence er en sammenslutning af tidligere israelske soldater og officerer, der beretter om deres og apartheidstatens overgreb mod den palæstinensiske befolkning. Den er i disse dage aktuel i New York med en udstilling med video beretninger fra tidligere israelske soldater. Sergent Erez Katsav fortæller om, hvordan apartheidstaten praktiserer 'kollektiv afstraffelse' fungerer. Soldaterne har ordre til at sprænge huse i luften, de mistænker huser eller har huset eftersøgte palæstinensere. Under en aktion i Nablus var han med til at sprænge en boligblok på 10 etager i luften, efter hans enhed havde fundet en eftersøgt palæstinenser, der gemte sig i elevatorskakten. Sergent Amit Lavie fortæller om udbredt tortur og drab på arresterede palæstinensere. F.eks. den 8 årige dreng der fik stukket et geværløb i munden, eller den 14 årige der blev banket til plukfisk og kun med nød og næppe overlevede. Sergent Gil Hillel fortæller om forråelsen i militæret: "Jeg var tidligere et roligt og afslappet menneske, men over tid blev jeg stadig mere voldelig og aggressiv, og denne vold og aggression blev rettet mod alle de palæstinensere vi kom i kontakt med".

Udstillingen har til formål at skabe debat i et USA, der uden debat yder 4,9 mia. US$ i militærhjælp til Israel hvert år.

EU og Danmark støtter uden forbehold apartheidstaten.