Australien: Islamofobi en del af landets DNA og forklaringen bag australieren der massakrerede 50 muslimer i New Zealand

Fredag gennemførte en 28 årig australier en massakre i 2 moskeer i New Zealand og dræbte 50 muslimer. Baggrunden er det hvidglødende had til muslimer myndigheder, politikere og medier gennem de seneste 20 år har pisket op - på samme måde som i Danmark.

I kølvandet på 11. september 2001 har Australien deltaget i USA's krige mod Afghanistan og Iraq. Landets soldater har lært at dræbe muslimer. Medierne har fremstillet det som det gode (Australien) kamp mod det onde (muslimer i Asien). Regimet i Canberra har gennem årene helt sat stop for strømmen af flygtninge til landet. De sendes i stedet til koncentrationslejre i Nauru og New Guinea. Bannerfører for hetz kampagnerne har været det Rupert Murdoch ejede News Corp, der næsten enevældigt styrer nyhedsstrømmen i landet. Efter massakren i New Zealand var det News Corp der i endeløs båndsløjfe udsendte terroristens egne billeder og "retfærdiggørelse" af massakren. Det endte med at være slemt, at det New Zealandske News Corp brød forbindelsen til den australske moderafdeling, så massakre videoerne ikke blev spredt i New Zealand.