Indien: Hundrede tusinder demonstrerer mod landets hindu-facistiske regime

Hundrede tusinder har de seneste uger demonstreret mod Modi's hindu-facistiske regering, der vil fratage over 100 millioner af landets indbyggere deres statsborgerskab. Alene fordi de er muslimer.

Regimet har nu erklæret landet i delvis undtagelsestilstand og forbudt demonstrationer. Alligevel fortsætter demonstrationerne mod regimet over hele landet. Menneskerettighedsorganisationer har kritiseret regimet for dets systematiske gennembankning af demonstranter, og fredag gik klip af landets mest prominente historiker, Ramachandra Guha viralt, da han blev arresteret og transporteret bort af politi i hans hjemby Bangalore. Hans "forbrydelse" var at han havde vist sig på gaden i Bangalore med et billede af B.R. Ambedkar, der var en af forfatterne til Indiens forfatning. Der var tale om en protest mod Modi regimet.

Indien er i dag et samfund præget af en afgrundsdyb kløft mellem landets enorme og ludfattige underklasse, og en gennemkorrupt overklasse, der kontrollerer politi og politikere. For at dække over dette enorme klasseskel søger Modi regimet at gøre landets store muslimske minoritet til syndebukke - som Hitler tyskland i 1930'erne dæmoniserede den jødiske befolkning.