Indien: Før G20 topmødet lukkes de fattige inde i slumkvarterene

Indien er i disse dage vært for G20 topmødet. Hindudiktaturet ledet af bødlen Narendra Modi har for at forskåne de besøgende topledere besluttet at gemme New Delhis fattige af vejen. Regimet har brugt 1 mia. kr på "forskønnelse" af hovedstaten og har i 3 dage sat byen i undtagelsestilstand. Alle skoler, kontorer, arbejdspladser, forretninger og markeder har fået ordre til at holde lukket i 3 dage, og hovedstadens 32 mio. indbyggere har nærmest fået udgangsforbud. Transport på vejene er drastisk indskrænket, al transport af fødevarer er forbudt og indbyggerne har fået pålæg om at opholde sig inden døre. Byens fattige befolkning lever på kanten af sult, og 3 dages forbud mod økonomisk aktivitet tvinger dem ud i sult, mens G20 lederne mæsker sig.

Borgerrettighedsaktivisten kommenterer situationen således: "Vi er verdens 5. største økonomi, men vi er samtidig det land i verden, hvor flest mennesker lever i fattigdom. Udraderingen af den fattige befolkning fra det offentlige rum er et forsøg på at kaste et slør over den anden side af den økonomiske velstand: ekstrem ulighed".

Kinas præsident Xi Jinping deltager ikke i mødet. Landets uerklærede holdning er, at G20 som et forsøg på samarbejde mellem verdens rige koloniregimer med USA i spidsen og de udbyttede har udspillet sin rolle. Mens Indiens erklærede mål med mødet er fred og samarbejde, er USA's erklærede mål at tvinge verdens fattige lande til at deltage i krigen mod Rusland og dets forestående krig mod Kina.