Israel: Hacking, misinformation og indgreb i 33 præsidentvalg over hele verden

Guardian kunne onsdag afsløre, at Israel har oprettet en virksomhed, der gennem hacking, svindel og massiv misinformation på sociale medier har grebet ind i 33 præsidentvalg over hele verden. Virksomheden drives af den tidligere efterretningsofficer Tal Hanan. Virksomheden har tidligere arbejdet sammen med Cambridge Analytica, som Donald Trump brugte til at manipulere sig til sejr i præsidentvalget i USA i 2016.

Den kriminelle virksomhed har et avanceret produkt ved navn Advanced Impact Media Solutions (Aims). I dette produkt får kunden adgang til tusindvis af falske profiler på Twitter, LinkedIn, Facebook, Telegram, Gmail, Instagram og YouTube, der anvendes til bagvaskelses- og misinformationskampagner. Med journalisters forkærlighed for underholdning (frem for journalistik) rammer disse misinformationskampagner hurtigt mail-stream media og påvirker valget. Virksomheden praler af, at valgresultatet i 27 af de 33 kampagner det har været involveret i blev det kunden ønskede.

Den israelske virksomhed er officielt selvstændig, men optræder på det israelske militærs liste over virksomheder i det israelske militær-industrielle kompleks, der har statens støtte.

Undergravelse af demokratiet er dermed blevet en vare, der kan købes i Israel.

Israel har tidligere gjort sig bemærket med hacker virksomheden NSO, der har solgt programmer til aflytning og hacking af telefoner tilhørende journalister, menneskerettighedsaktivister og oppositionelle overalt i verden. NSO skal ikke forveksles med NSA (National Security Agency) der gør det samme, men på vegne af regeringen i Washington.

'Team Jorge' unmasked: the secret disinformation team who distort reality – video