USA: CIA planlagde at snigmyrde WikiLeaks' Julian Assange

En netop offentliggjort US rapport afslører, at CIA i 2017 planlagde at bortføre og eventuelt myrde WikiLeaks' Julian Assange, der havde søgt asyl på Ecuadors ambassade i London af frygt for at blive udleveret til USA. Baggrunden var, at WikiLeaks netop havde afsløret CIA's Vault 7 værktøjskasse, der rummede et omfattende sæt af værktøjer til at hacke alle typer af smart phones, computere og browsere. Afsløringen var dybt pinlig for spionage organisationen og bragt både den og daværende udenrigsminister Mike Pompeo helt op i det røde felt. Mike Pompeo begyndte at omtale WikiLeaks som en non-state hostile intelligence service. Det var et signal om, at CIA kunne smide fløjlshandskerne og tage alle midler i brug.

Assanges advokat, Barry Pollack har udtalt til Yahoo News: Som amerikansk statsborger finder jeg det hårdrejsende, at vores regering kunne forestille sig at kidnappe eller snigmyrde en person uden retssag, blot fordi denne havde offentliggjort sand information.

Assange sidder fængslet i London siden 2019, da Ecuador smed ham ud af ambassaden på begæring fra USA. Storbritannien overvejer fortsat at udlevere ham til USA.